GLYN KIRK Afp
IPAK JE REAGIRAO

Federer nakon tjedan dana čestitao Đokoviću, ali jednu stvar ipak nije rekao: ‘To što radi je nevjerojatno‘

Novak je osvajanjem Roland Garrosa stigao do rekordnog 23. Grand Slama i ne misli se zaustaviti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 23:02

Prije manje od tjedan dana Novak Đoković je još jednom osvojio Roland Garros i tako stigao do rekordnog 23. osvojenog Grand Slama. Novak je u Parizu bio bolji od Norvežanina Caspera Ruuda 3-0 7-6(1), 6-4, 7-5, a nakon povijesnog trijumfa krenule su stizati čestitke. Prvi mu se obratio njegov veliki rival, Španjolac Rafael Nadal, koji je turnir propustio zbog ozljede i operacije.- Ovo je za tebe Nole. Čestitke na velikom uspjehu. Napravio je nešto što nitko nije u muškom tenisu. To je impresivna brojka. Još jednom čestitke, od mene i cijele akademije - poručio mu je tenisač koji je 14 puta osvojio Roland Garros. Teniska javnost dugo je čekala i obraćanje, posljednjeg od velike trojke, umirovljenog Rogera Federera, a on se danas napokon oglasio pred novinarima u Londonu.

- Ono što je Novak napravio je nevjerojatno. Iskreno, sjajno je za tenis kada se piše povijest sporta. Vidjeli smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada s Novakom. Sjajno je vrijeme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač - prokomentirao je Federer koji se prije umirovljenja prošle godine zaustavio na brojci od 20 Grand Slamova.

Nije htio reći tko je po njemu najbolji svih vremena, ali je nastavio s pohvalama za srpskog tenisača.

- Sjećam se kad sam došao na Tour, Pete Sampras je imao 14 Grand Slamova. Mislili smo da će on biti zauvijek vlasnik tog rekorda. Onda sam se pojavio ja, pa je Rafa stigao do 22, a sada je Novak došao do 23. i čini se da će nastaviti, što je sjajno. A zaboravljamo, on više nije tako mlad. Želim mu sve najbolje u nastavku!

Linker
07. svibanj 2024 02:37