MATTHEW STOCKMAN Afp
ISPALE SESTRE WILLIAMS

FOTO: Bizarna ozljeda Rafaela Nadala, Španjolac preokrenuo meč pa sam sebe ‘nokautirao‘

Španjolski tenisač se pogodio reketom u nos i legao na pod da mu se pruži liječnička pomoć
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2022. 07:48

Rafael Nadal je loše krenuo u meču protiv Fabija Borginija na US Openu, no nakon što je izgubio u prvom setu, dodao je gas i na kraju pobijedio sa 2:6, 6:4, 6:2, 6:1. Osim preokreta jednog od najboljih svih vremena, meč je obilježila i bizarna ozljeda Španjolca.

Baš kada se činilo kako će lako zaključiti četvrti set i doći do pobjede, Nadal je morao uzeti pauzu nakon što se nenamjerno ozlijedio vlasitim reketom. U jednom je trenutku htio backhendom vratiti lopticu, spustio se dosta nisko i nakon udarca mu se reket odbio od poda i pogodio ga direktno u nos.

image
JULIAN FINNEY Afp

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

Odmah je u bolovima otišao do svoje klupe i legao na pod gdje je zatvorenih očiju čekao medicinsku pomoć. Nos mu je dosta krvario, ali ubrzo su ga liječnici pokrpali i nastavio je igru.

"Malo mi se vrtjelo na početku i osjećao sam bol. Teniskim reketom sam se ozlijedio, malo je to smiješno, ali događa se", rekao je Nadal nakon meča i priznao da mu je prvi set bio "jedan od najgorih ulazaka u meč" u cijeloj karijeri:

"Nakon prvog seta trudio sam se biti bolji. Imate te turbulencije u igri, iza mene je puno problema s ozljedama, ali ovo je nova šansa. To što sam dobio ovaj meč mi mnogo znači, kao i podrška s tribina."

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

image
COREY SIPKIN Afp

image
COREY SIPKIN Afp

U idućem kolu ga čeka Richard Gasquet protiv kojeg vodi 17:0 u međusobnim susretima.

"Odrasli smo zajedno, veliki raspet imam prema njemu. On je sjajan, to će za mene biti veliki izazov", zaključio je Nadal.

Dodajmo i to da su sestre Williams ispale s turnira parova nakon što su ih nadjačale Hradecka i Noskova koje su slavile s 2:0 (7:6 (7:5), 6:4) nakon dva sata i 10 minuta igre.

Linker
24. travanj 2024 23:36