WILLIAM WEST Afp
NAVIJAČI ‘ISTJERANI‘

FOTO: Prekid i zvižduci na Đokovićevom meču! U najzanimljivijim trenucima sudac ispraznio stadion

Nesvakidašnja scena viđena je u meču Đoković - Fritz i to u trenucima kada se okršaj lomio
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. veljača 2021. 14:42

Novak Đoković puno je teže od očekivanog pobijedio Amerikanca Taylora Fritza u 3. kolu Australian Opena.

U četvrtom setu kod rezultata 2:1 u setovima za Đokovića i 3:2 u gemovima za Fritza došlo je do prekida meča.

Naime, supervizor je pola sata prije ponoći po tamošnjem vremenu tražio suca da prekine meč i isprazni stadion. Razlog je odluka savezne države Victorije koja je od ponoći proglasila petodnevni lockdown kao mjeru borbe protiv britanskog soja koronavirusa.

image
WILLIAM WEST Afp

Kad je sudac zatražio gledatelje da napuste svoje mjesta čuli su se zvižduci i negodovanje, a igrači su nakon desetominutne stanke nastavili s igrom u praznoj areni.

image
WILLIAM WEST Afp

Đoković je na koncu slavio sa 7:6(4), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2 nakon tri sata i 25 minuta igre u meču u kojem je imao i problema s ozljedom trbušnog zida.

image
WILLIAM WEST Afp

"Ovo je svakako jedna od najposebnijih pobjeda u mom životu. Nije važno u kojem je kolu i protiv koga, izvući se u ovim okolnostima je nešto što ću pamtiti zauvijek", rekao je prvi tenisač svijeta koji bi za dva dana u osmini finala trebao igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

"Jasno je da se radi o puknuću u mišiću. Ne znam mogu li se od toga oporaviti za manje od dva dana. Ne znam hoću li izaći na teren. Ponosan sam na ovo što sam napravio večeras. Vidjet ćemo što će biti sutra", zaključio je Đoković.

image
WILLIAM WEST Afp

Osim Đokovića, u petak je blizu porazu bio i aktualni pobjednik US Opena Austrijanac Dominic Thiem koji je preokrenuo dva seta zaostatka u dvoboju s Australcem Nickom Kyrgiosom. Thiem je nakon tri sata i 21 minute borbe slavio s 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, a u osmini finala ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov koji je u prvom kolu svladao Marina Čilića, a u trećem mu je Španjolac Pablo Carreno-Busta predao meč pri vodstvu Bugarina 6-0, 1-0.

image
BRANDON MALONE Afp

Linker
17. travanj 2024 15:25