Marin Čilić

 JULIEN DE ROSA Afp
ČETVRTFINALE U PARIZU

Gdje gledati Čilićev meč godine? Postoje čak tri načina za to, a poslali smo i upit HTV-u...

Ugovor kojeg je HTV imao za prava na RG i Wimbledon više ne vrijedi.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. lipanj 2022. 12:22

Hoće li se meč Marina Čilića u četvrtfinalu Roland Garrosa, protiv Rusa Andreja Rubljova moći gledati na televiziji? Hoće. A hoće li ga biti na HTV-u? Naravno da neće.

Probali smo ove srijede od jutra doći do nekoga iz sportske redakcije javnog servisa na Prisavlju, telefoni su zvonili, pisale su se poruke elektroničke pošte, ali odziva nije bilo. Sve dok se u jednom trenutku nije javio Boris Jelavić, glavni i odgovorni u sportskoj redakciji...

- Na godišnjem sam, vidio sam vaš upit, provjerit ću s kućom pa ćemo se javiti. Koliko znam, nismo planirali Roland Garros, ali dajte da vidimo s ljudima koji će nešto više znati - zamolio je.

No onda - ako pretpostavimo da se do popodneva ništa neće promijeniti - gdje pogledati Čilića u pohodu na polufinale u Parizu? Na teren stadiona Philippe Chatrier hrvatski tenisač izlazi u trećem meču dana. Program od podneva otvaraju u ruskom dvoboju Kudermetova i Kasatkina, a onda ga nastavljaju Poljakinja Swiatek i Amerikanka Pegula. Nakon dva ženska četvrtfinala, na redu su dva muška. Čilićev meč trebao bi početi između 15 i 16 sati. Na istom stadionu od 20.45 igraju Casper Ruud i Holger Rune, a pobjednik tog dansko-norveškog dvoboja bit će oponent Čiliću u polufinalu u petak. Jasno, ako Čiić prođe.

Prijenos Čilićevog meča, kao i svih ostalih na Roland Garrosu ove godine, možete pratiti u programu Eurosporta 1. Ta je TV-postaja u Hrvatskoj dostupna samo na dva načina, kad je izravno televizor u pitanju. Imaju je svi korisnici pay-per-view platforme Total TV, i to u svim programskim paketima, a postoji i na Telemachu, bilo putem klasičnog "recievera" ili pak OTT-platforme EON TV, dostupne na pametnim telefonima, tabletima i smart TV-ima, jasno uz nadoplatu. Treći način je registriracija na platformi Eurosport Player. Ondje pak, opet posredstvom smart TV-a, pametnog telefona, tableta ili pak običnog, stolnog računala za 5 eura mjesečno ili 25 godišnje, možete pratiti sve programe Eurosporta.

S HTV-a su donedavno imali važeći ugovor o TV-pravima za Hrvatsku na Roland Garros i Wimbledon, no taj je ugovor sada stvar prošlosti. Podsjetimo, HTV je prenosio Čilićev finale US Opena 2014. godine, meč u kojem je Međugorac dosad ostvario jedinu Grand Slam titulu.

Nije isključeno da bi moglo biti prijenosa (polu)finala iz Pariza ove godine, bude li to Čilić igrao, no o tome se zasad s Prisavlja ne oglašavaju.

Linker
23. travanj 2024 14:57