Novak Đoković i Craig Tiley

 WILLIAM WEST Afp
STALNE PROMJENE

Glavni krivac za ‘sagu Đoković‘ objavio veliku vijest: Novak se sigurno vraća na Australian Open!

‘Smatram da je trebao igrati i ove godine, ali da, to će sigurno biti njegova namjera‘.
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 23. siječanj 2022. 15:31

Novak Đoković neće tužiti Australski teniski savez i nastupit će u Melbourneu sljedeće godine, poručio je Craig Tiley, direktor Australian Opena i jedan od najvećih krivaca za sagu koja je zasjenila početak teniske sezone.

U razgovoru za ABC TV, Tileyja je ponovno dočekalo pitanje zašto je ignorirao pisma iz australskog Ministarstva zdravstva, kojima su ga obavještavali da se prijašnja zaraza covidom-19 neće smatrati kao valjano medicinsko izuzeće za cijepljenje, no on je ponovno izbjegao odgovor. Samo je ponovio mantru da se "situacija brzo mijenjala".

image
GREG WOOD Afp

- Važno je znati da smo se cijelo vrijeme trudili postupiti ispravno. Bili smo na početku omikron vala i zbog toga smo stalno tražili jasnoću. Ranije je bilo puno kompleksnih i kontradiktornih informacija, a bilo ih je i kasnije - rekao je Tiley, uz dodatak da pisma koja su procurila u javnost "ne pružaju potpunu sliku svih razgovora koje je Tennis Australia vodio s vlastima".

Uvjeren je da Đoković neće tražiti zadovoljštinu na sudu.

- Ne tuži nas. Svjestan sam da trenutačno kruže razne priče, no mi smo sada fokusirani na to da organiziramo sjajan turnir i nastavit ćemo to raditi sljedećih dana.

Tiley je samouvjereno poručio da će Đoković za 12 mjeseci napadati svoju desetu titulu na Australian Openu.

- Smatram da je trebao igrati i ove godine, ali da, to će sigurno biti njegova namjera. Na kraju krajeva, on je ipak svjetski broj jedan i jako voli Australian Open.

Naglasio je da je bio "šokiran" kad je Đokoviću zabranjen ulazak u zemlju te ponovio da ne namjerava dati ostavku.

Linker
01. listopad 2023 01:41