MIKE STOBE Getty Images Via Afp
AMERIČKI SAN

Gojo noćas igra meč karijere protiv Đokovića na najvećem stadionu svijeta, evo kada i gdje ga možete gledati

Splićanin je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta, dok je Đoković izgubio dva
Piše: SNObjavljeno: 03. rujan 2023. 10:19

Borna Gojo više je od deset dana u New Yorku, a iza sebe ima šest pobjeda. Na US Openu, posljednjem Grand Slamu sezone, 25-godišnji splitski tenisač ostvario je tri pobjede u kvalifikacijama i tri pobjede u glavnom turniru. Ipak, najveći zalogaj tek mu slijedi. Ujedno, i najveći meč karijere.

Na putu do četvrtfinala Goju čeka Novak Đoković. Snage će odmjeriti na Arthur Ashe stadionu, centralnom terenu US Opena, koji je ujedno i najveći teniski stadion na svijetu (23 771 mjesto). Njihov meč na rasporedu je u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 1 sat iza ponoći po hrvatskom vremenu, u noći s nedjelje na ponedjeljak, a pratiti ga možete na programu Eurosporta (ili putem Eurosport Playera).

image

Borna Gojo

MIKE STOBE Getty Images Via Afp

Gojo je već sad osigurao veliki skok na ATP ljestvici, pa će tako trenutačnu 105. poziciju, od prvog nakon završetka US Opena, zamijeniti s puno boljim plasmanom, a u ovom trenutku to je 76. mjesto najboljih tenisača svijeta. Đokoviću će to biti 98. meč u karijeri na US Openu, a zasad je na omjeru od 84 pobjede i 13 poraza. Gojo je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta, dok je srpski tenisač izgubio dva.

Linker
09. svibanj 2024 11:24