ADRIAN DENNIS Afp
NASMIJAO NOVINARE

Goran citirao legendu i objasnio kako je Đoković pokrenuo sado-mazo trend: ‘On ti iskopa grob pa te sahrani!‘

Čudesan podvig Novaka Đokovića na presici je prokomentirao proslavljeni hrvatski as
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2023. 21:47

Ovogodišnji Roland Garros pripao je Novaku Đokoviću. Srpski je tenisač prestižni pariški turnir osvojio treći put u karijeri, što je i rekordni 23. Grand Slam u muškoj konkurenciji.

image
EMMANUEL DUNAND Afp

Nestvaran pothvat na presici je prokomentirao njegov trener, proslavljeni hrvatski as Goran Ivanišević:

- Dolazak na turnir bio je nevjerojatan. Nismo bili zabrinuti nakon Monte Carla i Rima. Imao je motivaciju, glad za pobjedama, igrao je sve bolje iz dana u dan. Protiv Alcaraza je igrao nevjerojatno pametno. Danas je završio ono što smo počeli u Monte Carlu. Unovčili smo ček. - rekao je Goran pa nastavio:

image
JULIEN DE ROSA Afp

- Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u 8 ujutro, radimo do 6 popodne. On dođe i kaže da backhand nije funkcionirao, iako je nama djelovao savršeno. Onda priđe i kaže da mu servis nije kako treba. On je jednostavno perfekcionist, a takvim ljudima uvijek nedostaje još nešto. Ponosan sam na njega, posebno zbog posljednja dva meča. Rekao sam mu da mora prestati pričati s nama ako želi osvojiti turnir. Kada se mučio protiv Alcaraza i Ruuda, nije vikao na nas. Nije se okretao, bio je fokusiran na meč. Trenutno igra svoj najbolji tenis, posebno kada ne troši energiju na nepotrebne stvari.

image
EMMANUEL DUNAND Afp

Na pitanje kako motivira Novaka, Goran je odgovorio:

- Svaki je dan novi izazov. Stresno je, uvijek je visoka razina očekivanja. Mnogo se puta nismo slagali, no to je takav posao. Najvažnije je da funkcioniramo kao tim. On je pobjednik, jednako kao što su Rafa i Roger. Zato uopće nisam bio zabrinut. Pričalo se kako nema šanse protiv Alcaraza, ali to je Đoković. Velika je razlika kada se igra u dva ili tri dobivena seta. Alcaraz je nevjerojatan igrač, osvojit će tko zna koliko Grand Slamova. - poručio je Ivanišević i za kraj se osvrnuo na tweet legendarnog američkog tenisača:

image
MICHAEL BAUCHER/PANORAMIC/PROFIMEDIA Michael Baucher/panoramic/profimedia

- Kao što Andy Roddick kaže, Nole ti prvo uzme noge pa dušu, onda ti iskopa grob, pa te sahrani! - na što su se svi prisutni novinari grohotom nasmijali.

Linker
04. svibanj 2024 05:30