CELAL GUNES Anadolu Via Afp
KOMBINACIJA PAROVA

Hrvatska ima polufinalista Roland Garrosa! Pavić i Arevalo svladali poznatu grčku braću i osvetili drugog Hrvata

Za mjesto u finalu igrat će protiv Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa
Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2024. 17:03

Hrvatski teniski reprezentativac Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo igrat će u polufinalu turnira muških parova na drugom Grand Slam turniru sezone u Roland Garrosu, gdje su u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u četvrtak svladali grčku braću Stefanosa i Petrosa Tsitsipasa sa 7-5, 6-4.

Pavić i Arevalo su napravili po jedan ‘break‘ u svakom setu, što im je bilo dovoljno za pobjedu, jer su suparnike ostavili bez ijedne prilike za oduzimanje servisa. Braća Tsitsipas su na putu do četvrtfinala izbacili i prošlogodišnje pobjednike Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka, ali protiv Pavića i Arevala su bili nemoćni.

Arevalo je prije dvije godine osvojio Roland Garros u paru s Nizozemcem Jean-Julienom Rojerom pobijedivši u finalu Dodiga i Krajiceka, a Pavić je dvaput bio nadomak jedinom Grand Slam trofeju koji mu nedostaje za popunu kolekcije: 2018. je došao do finala s Austrijancem Oliverom Marachom, a 2020. s Brazilcem Brunom Soaresom.

Za mjesto u finalu deveti nositelji će igrati protiv prvopostavljenog para, Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa, koji su ih nedavno pobijedili u meču za naslov na rimskom Masters 1000 turniru.

U donjem dijelu ždrijeba su Talijani Simone Bolelli i Andrea Vavassori već došli do meča za pobjednički trofej.

Linker
16. lipanj 2024 19:52