Jelena Ribakina

 Sebastien Bozon/AFP
TENISKA PREPUCAVANJA

Hrvatskog trenera optužili da ne poštuje osvajačicu Wimbledona, ona im uzvratila: ‘On je strastven‘

Ribakina i Vukov surađuju od 2019. godine, a prošle godine osvojila je Wimbledon
Piše: Andro PolićObjavljeno: 31. siječanj 2023. 20:36

U pohodu Jelene Ribakine do nedavnog finala Australian Opena, u kojem je poražena od Arine Sabalenke, u fokus je došlo ponašanje njenog trenera, hrvatskog stručnjaka Stefana Vukova.

Kamere su ga snimile na tribinama s nekoliko burnih reakcija, naizgled ne baš "toplih", zbog kojih su komentatori u pitanje doveli Ribakinin izbor trenera, uz poruku kako će "valjda uskoro pronaći drugog trenera koji će se prema njoj odnositi s poštovanjem". Između ostalih, jedna od njih bila je i Pam Shriver, trenerica Donne Vekić, i bivša tenisačica koja je osvojila 21 Grand Slam titulu u konkurenciji parova.

Kazahstanka je zbog toga napisala veliku objavu na društvenim mrežama u kojima se osvrnula na sve negativne komentare o treneru s kojim surađuje od 2019., a pod čijim je vodstvom i osvojila Wimbledon prošle godine.

image

Stefano Vukov

Martin Keep/AFP

"Stefano je vjerovao u mene mnogo godina, prije nego što je itko drugi vjerovao. Zajedno smo stvarali strategiju kako bih mogla postići velike stvari, a njegova se metoda vidi u mom dosadašnjem uspjehu na Grand Slam turnirima. On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportašu. Oni koji me dobro poznaju, znat će da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je natjecateljica koja želi postići velike stvari i Stefano mi je uvijek pomagao na taj način. Stoga vas molimo da zanemarite sve lažne vijesti koje govore suprotno", napisala je Ribakina.

Linker
19. travanj 2024 20:51