Iga Swiatek

 ALAIN JOCARD Afp
ROLAND GARROS

Iga Swiatek lakoćom prošla u osminu finala, nebo ponovno nije bilo saveznik organizatora

Trostruka pobjednica Roland Garrosa će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Anastasije Potapove
Piše: HinaObjavljeno: 31. svibanj 2024. 22:27

Nakon što je u drugom kolu spasila meč-loptu i preokrenula zaostatak 2-5 protiv Japanke Naomi Osake, najbolja svjetska tenisačica, Poljakinja Iga Šwiatek, vratila se starim navikama i bez poteškoća svladala Čehinju Marie Bouzkovu sa 6-4, 6-2 za plasman u osminu finala.

Trostruka pobjednica Roland Garrosa će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Anastasije Potapove koja je se dobro namučila da bi sa 7-5, 6-7 (6), 6-4 izbacila Kineskinju Wang Xinyu.

Kompletirani su i preostali parovi osmine finala u gornjem dijelu ždrijeba tenisačica, a za plasman u četvrtfinale će igrati: Olga Danilović - Marketa Vondroušova, Coco Gauff - Elisabetta Cocciaretto i Clara Tauson - Ons Jabeur.

Nebo ponovno nije bilo saveznik organizatora pa su tri meča 3. kola u konkurenciji tenisača odgođeni za subotu. Amerikanac Ben Shelton i Kanađanin Felix Auger-Aliassime su zaustavljeni u završnici prvog seta, Poljak Hubert Hurkacz ima dva seta prednosti protiv Kanađanina Denisa Shapovalova, a Bugarin Grigor Dimitrov je osvojio prvi set protiv Belgijca Zizoua Bergsa i došao do prednosti ‘breaka‘ u drugom setu (2-1).

Jedan je par osmine finala poznat. Talijan Matteo Arnaldi, koji je u tri seta (7-6, 6-2, 6-4) izbacio 6. nositelja, Rusa Andreja Rubljova i time izjednačio svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima s prošlogodišnjeg US Opena, za plasman u svoje prvo četvrtfinale će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa. Deveti nositelj je lakoćom, sa 6-3, 6-3, 6-1 nadigrao Kineza Zhanga Zhizhena.

Linker
17. lipanj 2024 04:27