- Afp
NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIVA

‘Imamo dobre naznake iz Australije, iako neki misle da ne bih trebao ići tamo. Ali nikoga nisam uvrijedio‘

Novak Đoković nada se nastupu na Australian Openu, a informacije koje ima sad daju mu razloga za optimizam
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2022. 22:01

Dobro je poznato da je Đokoviću ove godine zabranjen nastup na Australian Openu zbog situacije oko koronavirusa i necijepljenja, a cijeli je slučaj eskalirao i obišao cijeli svijet. U razgovoru za sportal Đoković je otkrio kako zasad postoje dobre naznake da bi mogao imati pravo nastupa u Melbourneu.

"Australija...Imamo neke dobre naznake, ali to je sve neslužbeno. Komuniciramo preko mojih odvjetnika u Australiji, odnosno oni komuniciraju s organizacijama odgovornima za moj slučaj. Nadam se nekom odgoru, kakav god on bio. Naravno, nadam se pozitivnom odgovoru u sljedećih nekoliko tjedana što bi mi omogućilo da se adekvatno pripremim za početak sezone", otkrio je Đoković.

image
JACK GUEZ Afp

Usprkos silnim neugodnostima pri posljednjem pokušaju da nastupi u Melbourneu, Đoković itekako želi tamo nastupiti.

"Želim tamo ići iako je situacija drugačija u potpunosti za eventualni odlazak u odnosu na ono što se dogodilo. Međutim, ja sam prešao preko svega toga i stvarno želim samo igrati tenis. To je ono najbolje što radim. Australija je uvijek bila zemlja u kojoj sam igrao najbolji tenis i to se najbolje vidi po rezultatima. Ovoga sam puta još više motiviran i nadam se pozitivnom odgovoru", objašnjava srpski tenisač.

Kaže kako je svjestan činjenice da postoje oni koji takav scenarij ne podržavaju.

"Postoje oni koji misle da ne bih trebao tamo ići iz određenih razloga. Ja to poštujem. Svatko ima drugačije mišljenje u odnosu na moju situaciju i okolnosti u kojima sam se našao. Ali na kraju krajeva ja nikoga nisam uvrijedio niti na bilo koji način pokazao nepoštovanje. Uvijek sam se samo trudio pokazati da je za svakoga bitno imati pravo i slobodu izbora. Za neke moje izbore znao sam da će biti posljedice, kao što je neodlazak u Ameriku. Ali s Australijom je bilo drugačije. Došao sam jer sam tada imao dozvolu, ali se dogodilo što se dogodilo. Epilog znamo. Ovoga puta opet čekam dozvolu. Dobra je stvar što su sada otvorili granice za necijepljene u Australiju. Imam tu zabranu ulaska u zemlju, ali nadam se da će se to ukloniti. Nije u mojim rukama, ali nadam se da će ljudi u Vladi Australije dati pozitivan odgovor", zaključio je Đoković, deveterostruki osvajač Australian Opena.

Linker
20. travanj 2024 02:19