SARAH STIER Getty Images Via Afp
I DVA HRVATA U POLUFINALU

Incident na centralnom terenu: Đoković pobjesnio i tjerao navijača, polufinale uopće nije bilo upitno

Rukama mu je pokazivao da izađe, a kamere su uhvatile dva čovjeka koji su nakon toga napustili stadion
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2023. 22:30

Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena nakon što je u tri seta (6:1, 6:4, 6:4) slavio protiv Amerikanca Taylora Fritza. Đoković je po 13. put na US Openu stigao do polufinala, a po 47. put na Grand Slam turnirima, čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Rogera Federera.

Ovo je bila i osma pobjeda srpskog tenisača u isto toliko dvoboja protiv devetog igrača svijeta.

Na početku meča oba su tenisača izgubila svoj servis-gem, ali Đoković je prije počeo s boljim servisima od Fritza. Amerikanac je tri puta izgubio svoj servis i izgubio set nakon 44 minute igre. Prekretnica drugog seta dogodila se u trećem gemu kada je Đoković iskoristio jedinu break loptu koju je imao u tom setu. Već u sljedećem gemu Fritz je imao četiri break-lopte, ali nije niti jednu iskoristio te je srpski tenisač poveo s 3:1. Do kraja seta oba su tenisača čvrsto držala svoj servis.

image
SARAH STIER Getty Images Via Afp

Treći set je počeo s dobrom igrom s obje strane, a onda se opet dogodilo ono što se događalo tijekom cijelog meča - Fritz svoje dvije break prilike u šestom gemu nije iskoristio iako je kod prve imao dosta dobru priliku, a Đoković je odmah u sljedećem napravio break. Uslijedila je prava drama jer je Fritz napokon uzeo break i izjednačio na 4:4, a u tom gemu je Đoković i poludio na jednog od navijača te ga doslovno istjerao s tribina. Rukama mu je pokazivao da izađe, a kamere su uhvatile dva čovjeka koji su nakon toga i napustili svoja mjesta.

image
SARAH STIER Getty Images Via Afp

Očigledno je to donijelo plod jer Fritz nije izdržao pritisak i još jednom izgubio svoj servis. Povratka više nije bilo, Đoković je sačuvao svoj servis i ušao u novo polufinale US Opena. Tamo će igrati protiv još jednog Amerikanca - pobjednika dvoboja Francesa Tiafoea i Bena Sheltona. Protiv Tiafoea Đoković ima omjer 2-0, protiv Sheltona još nije igrao.

image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
image
CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
image
TIMOTHY A. CLARY Afp
image
SARAH STIER Getty Images Via Afp

Linker
07. svibanj 2024 09:10