Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
VELIKA POBJEDA

IVAN DODIG SLAVI DRUGI GRAND SLAM NASLOV Dramatično hrvatsko finale na Roland Garrosu pripalo Međugorcu, zaustavljen je strašan Pavićev niz

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2018. 18:49

Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan pobjednici su Roland Garrosa u mješovitim parovima.

U hrvatskom finalu Dodig i Chan pobijedili su Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6:1, 6:7(5), 10:8. U prvom setu Dodig i Chan su bili super uvjerljivi, a u drugom setu Dodig je propustio servis za meč kod vodstva 5:3. Otišlo se do tie-breaka u kojem su Dodig i Chan odjurili do 5:1 i činilo se da je meč gotov, ali Pavić i Dabrowski nanizali su šest poena i stigli do seta.

Odlučivao je na kraju super-tie break. Kod rezultata 8:8 dvostruku srevis pogrešku napravio je Pavić, a u sljedećem poenu Dodig i Chan pogrešku su iskoristili i pobijedili.

Dodigu je to drugi Grand Slam naslov. Međugorac je igrao svoje peto finale na Grand Slam turnirima i treće na Roland Garrosu. S Marcelom Melom je bio pobjednik 2015. godine, svladali su Boba i Mikea Bryana, a godinu dana poslije je sa Sanijom Mirzom izgubio od Martine Hingis i Leandera Paesa.

S druge strane, zaustavljen je niz uzastopnih pobjeda Mate Pavića na Grand Slam turnirima brojci 19. Splićanin je u Pariz došao kao osvajač Australian Opena u obje konkurencije u parovima, a igrat će za naslov u konkurenciji tenisača s Oliverom Marachom protiv Feliciana Lopeza i Marca Lopeza. Trenutno je na tri osvojena Grand Slama.

Paviću je ovo također bilo treće finale i prvi poraz. U paru s Dabrowski je osvojio ovogodišnji Australian Open, a s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016.

Pobjednički par Dodig - Chan će podijeliti glavnu nagradu od 120.000 eura, dok su Pavić i Dabrowski zajedno zaradili 60.000 eura.

Linker
20. travanj 2024 05:00