MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
JASAN STAV

Ivanišević objavio poruku s aerodroma dok čeka Đokovića, Dejan Lovren otvoreno podržao srpskog tenisača

Zanimljiva je bila reakcija hrvatskog nogometnog reprezentativca na ‘cirkus‘ oko Novaka Đokovića
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 21:03

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izoliran je u zračnoj luci u Melbourneu po dolasku, usprkos liječničkom izuzeću. Usprkos spomenutom izuzeću koje bi mu trebalo omogućiti ulazak u Australiju i nastup na Australian Openu, Đoković je zapeo na aerodromu od 13.30 po srednjeeuropskom vremenu i sagi se ne nazire kraj.

Povodom cijele situacije vezane uz Đokovića oglasio se hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

"Sad još više navijam da DjokerNole osvoji 21. Grand Slam. Drži se Nole", napisao je Lovren i tako više nego jasno dao podršku najboljem tenisaču svijeta.

Još ranije se s aerodroma u Melbourneu javio Goran Ivanišević, Đokovićev trener.

"Nije baš uobičajeni put za Down Under (Australiju)", napisao je Ivanišević, uz fotografiju iz zračne luke u Melbourneu.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je ranije u srijedu da Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući, uvažavajući propise australskih vlasti o uvjetima prekograničnog ulaska u zemlju tijekom pandemije koornavirusa.

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", poručio je, prema izvješću Reutersa, australski premijer.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja.

Linker
04. svibanj 2024 08:47