Maria Sakkari

 EMMANUEL DUNAND/Afp
NEDJELJA U PARIZU

Iznenađenje odmah na početku Roland Garrosa: ispala osma nositeljica i bivša polufinalistica

Maria Sakkari poražena je od Čehinje Karoline Muchove sa 6:7(5), 5:7
Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2023. 20:40

Grčka tenisačica Maria Sakkari, osma nositeljica Roland Garrosa, napustila je drugi Grand Slam turnir u godini već u prvom kolu. Bolja je od nje bila Čehinja Karolina Muchova.

Češka igračica, trenutačno 43. na svijetu, slavila je u dva neizvjesna seta sa 7-6(5), 7-5. Sakkari je tako šokirana na samom startu turnira gdje je imala velika očekivanja i gdje je prije dvije godine igrala polufinale, što joj je uz polufinale na US Openu iste 2021. godine, najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima.

Kod tenisača je Sebastian Korda slavio u američkom derbiju protiv Mackenziea McDonalda sa 6-4, 5-7, 6-4, dok je ispao američki veteran John Isner koji je u pet setova poražen od Portugalca Nuna Borgesa. U tom je meču Borges dva od tri seta dobio u tie-breaku.

Početkom godine Poljakinja Magda Linette je bila veliko iznenađenje na Australian Openu gdje je igrala polufinale. Na ovogodišnjem Roland Garrosu nije otišla dalje od prvog kola. Na startu je bolja od nje bila Kanađanka Leylah Fernandez sa 6-3, 1-6, 6-3.

Dankinja Clara Tauson u kvalifikacijama je zaustavila mladu hrvatsku tenisačicu Petru Marčinko, a i u prvom kolu glavnog turnira Tauson je izgledala vrlo moćno. Sa 6-2, 6-0 je svladala Bjeloruskinju Sasnovič.

Linker
19. travanj 2024 02:28