Daniil Medvedev slavi pobjedu protiv Sinnera

 HENRY NICHOLLS Afp
MARATONSKI MEČ

Iznenađenje u Wimbledonu, ispao je prvi tenisač svijeta. Medvedev dočekao Alcaraza

Daniil Medvedev upisao je jednu od najvećih pobjeda na travi izbacivši Jannika Sinnera
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 20:17

Jednu od najvećih i najboljih pobjeda u karijeri na travi ostvario je Daniil Medvedev (ATP 5.) u maratonskom meču protiv prvog tenisača svijeta, Jannika Sinnera (6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3).

Rus je slavio u pet setova nakon malo više od četiri sata nadmetanja i tako prekinuo negativnu seriju u okršajima protiv Talijana. Sinner je, naime, pobijedio u posljednjih pet međusobnih dvoboja, uključujući i ovogodišnje finale Australian Opena, u kojem je okrenuo zaostatak 0-2 u setovima u pobjedu.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Činilo se da će se negativna serija za Medvedeva nastaviti i u All England Clubu nakon što je izgubio prvi set, ali problemi Sinnera, koji se nije osjećao dobro i tražio asistenciju liječnika, koji mu je mjerio i tlak, u trećem setu otvorili su Rusu vrata pobjede. Određeni pad intenziteta u Sinnerovoj igri, Danil je iskoristio za skupljanje 55 "winnera" te drugu godinu zaredom izborio polufinale Wimbledona, a deveto u karijeri na Grand Slam turnirima.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Sinneru, koji predvodi tenisače s 42 pobjede ove sezone, ovo je tek četvrti poraz u 2024.

U drugom današnjem četvrtfinalu muške konkurencije, Carlos Alcaraz je nakon četiri seta svladao Amerikanca Tommyja Paula. Paul je osvojio prvi set i imao break prednosti u drugom, ali za više od toga nije imao snage. Na kraju je bilo 5:7, 6:4, 6:2, 6:2.

Tako ćemo u polufinalu gledati reprizu prošlogodišnjeg izdanja kada su se također susreli Medvedev i Alcaraz. Španjolac je tada bio bolji u tri seta.

Linker
25. kolovoz 2024 17:27