Ons Jabeur

 SEBASTIEN BOZON Afp
WIMBLEDON

Jabeur preokretom stigla do ‘osvete‘ i na korak do drugog uzastopnog finala, Sabalenka uvjerljiva protiv Keys

Dan ranije međusobni polufinale su osigurale Elina Svitolina i Marketa Vondroušova
Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2023. 16:09

Bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka plasirala se u polufinale ovogodišnjeg Wimbledona nakon 6-2, 6-4 pobjede protiv Amerikanke Madison Keys.

Sabalenka je time nastavila sjajan ovogodišnji Grand Slam niz. Osvojila je Australian Open, u Roland Garrosu je igrala polufinale, dok je ovim rezultatom izjednačila svoj najbolji rezultat karijere u Wimbledonu. Polufinale je igrala i prije dvije godine.

Odmah na startu meča druga nositeljica Sabalenka je povela 2-0, potom i 5-1, čime je osigurala osvajanje prvog seta.

U drugoj dionici američka tenisačica bila je mnogo ravnopravnija te je uz prednost breaka vodila 4-2. No, na tome je Keys stala. Sabalenka je dobila posljednja četiri gema u nizu čime je osigurala plasman u polufinale.

Ons Jabeur, tenisačica iz Tunisa, kao posljednja je izborila polufinale Wimbledona nakon što je sa 6-7(5), 6-4, 6-1 pobijedila Elenu Ribakinu, Kazahstanku koja je prošle godine slavila u Londonu.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, ali s drugačijim krajem. Jabeur nije samo uspjela uzvratiti trećoj nositeljici, već je slavila nakon izgubljenog prvog seta u kojem je kod 6-5 servirala za 1-0 i pritom propustila jednu set loptu.

U tie-breaku prvog seta Ribakina je bila bolja, ali u ostatku meča stalno je korak naprijed bila Tunižanka koja je krajem drugog i početkom trećeg seta nanizala pet gemova. Od 4-4 u drugom setu odjurila je na 6-4 i 3-0, čime je zadala žestoki udarac suparnici.

Kod 1-3 u trećem setu Ribakina je imala dvije vezane break lopte, ali kada to nije iskoristila do kraja meča više nije mogla parirati Tunižanki.

Dan ranije međusobni polufinale su osigurale Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondroušova.

Linker
06. svibanj 2024 22:02