Đoković ove godine nije osvojio niti jedan Grand Slam naslov

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POGREŠNO RAZMIŠLJANJE

Je li moguće da Đoković zato gubi bitku za najboljeg u povijesti? ‘To je jedini razlog, zato je počeo padati‘

Srpski tenisač zaostaje za Rafaelom Nadalom u borbi za što većim brojem osvojenih Grand Slam turnira.
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2022. 11:45

Novak Đoković nije osvojio niti jedan od prva dva Grand Slam turnira. Na Australian Openu nije mogao ni igrati jer su mu tamošnje vlasti zabranile ulazak u državu, a na Roland Garrosu je zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Rafaela Nadala.

Upravo je Nadal svojim trijumfom došao do 22. naslova na nekom Grand Slamu i tako se odvojio od Đokovića i Rogera Federera koji ih imaju 20. Španjolski tenisač je nakon Roland Garrosa istaknuo kako bi volio ući u povijest kao rekorder, ali da smatra da Đoković ima najveće šanse za osvajanje najvećeg broja Grand Slamova. Srpski tenisač je mlađ i ima manje zdravstvenih problema od Španjolca i Švicarca, a pojedini teniski analitičari smatraju kako ga upravo borba za ulazak u povijest sputava u igri.

"Mislim da Đoković pomalo pada u igri. Sve je počelo na US Openu prošle godine. Znam da je tada ušao u finale, ali na cijelom turniru je igrao malo slabije nego inače", rekao je nekadašnji tenisač Jimmy Arias koji sada radi kao teniski komentator.

"Jedini razlog zbog čega je tada počeo padati u igri je to što je razmišljao o osvajanju kalendarskog Grand Slama, sva četiri velika turnira u jednoj godini. On je praktično u svakom meču na tom turniru izgubio prvi set jer je bio opterećen stvaranjem povijesti", smatra Arias.

On tvrdi kako se taj pritisak nastavio i ove godine, posebno u Roland Garrosu nakon što je Nadal osvojio Australian Open i odvojio se po broju Grand Slam naslova.

"Nadal se bolje nosi s tim pritiskom, izgleda kao da svaki meč igra samo zbog tog meča i ničeg drugog. Đoković je imao taj pomalo čudni pritisak da mora sustići Nadala nakon što je lani na US Openu propustio tu veliku priliku", zaključio je Arias.

Linker
18. travanj 2024 11:47