”Kosovo je srce Srbije”, napisao je Đoković na kameru

 Jean Catuffe/AFP/Profimedia
NOVI INCIDENT

Jedan je Srbin zbog poruke o Kosovu već bio diskvalificiran. Evo što bi se moglo dogoditi Đokoviću

"Sasvim je razumljivo da ukrajinski tenisači ne snose posljedice za svoje poruke", piše Blic
Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2023. 08:30

Roland Garros jedva da je i počeo, a Novak Đoković već je podigao prašinu koja je u ponedjeljak zasjenila sve ostale mečeve u Parizu. Ovaj put ne zbog galamljenja na vlastiti stožer ili zbog svađe sa sucem, nego političke poruke koja je izazvala gomilu reakcija.

"Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", napisao je treći igrač svijeta na kameru nakon pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem, a srpski se mediji jutros pitaju može li zbog toga snositi posljedice.

Blic je iz naftalina odmah izvukao slučaj plivača Milorada Čavića, koji je 2008. na Europskom prvenstvu u Eindhovenu, nakon zlata na 50 metara leptir, na dodjelu medalja stigao u majici s natpisom "Kosovo je Srbija". Europska plivačka federacija tada ga je momentalno suspendirala, oduzela mu zlato i izbacila iz preostalih disciplina. Naknadno je Čaviću vraćena zlatna medalja.

"Ima li straha od sličnog epiloga i za Novaka?", pita se Blic, pa nastavlja da takav scenarij nije previše izgledan zbog svega što se u proteklih godinu dana događalo s ukrajinskim tenisačima i njihovim antiratnim porukama.

"Sasvim je razumljivo da u takvoj situaciji oni ne snose nikakve posljedice, a očekuje se da identičan slučaj bude i s Novakom."

Sugeriraju da bi Đoković mogao dobiti upozorenje ili novčanu kaznu, a isto predviđa i Kurir u kojem nisu sigurni hoće li se Roland Garros uopće baviti njegovim slučajem.

"Prva opcija je opomena za Novaka, u vidu preporuke da se u nastavku turnira suzdrži od sličnih poruka. Druga je kazna, i podrazumijeva se da bi bila novčana. Slučaj Čavić iz 2008. ne bi se trebao ponoviti", ističu.

Linker
26. travanj 2024 04:51