Mira Andrejeva

 DAVID GRAY Afp
REZULTAT ZVUČI NESTVARNO

Kakav pothvat mlade senzacije: 16-godišnje čudo u potpunosti nadigralo šestu tenisačicu svijeta

‘Ne mislim da sam postigla nešto nevjerojatno. Mislim, imam 16 godina. Zašto moram razmišljati o ljestvici‘
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 17. siječanj 2024. 08:45

Šesnaestogodišnja Mira Andrejeva došla je do prve top 10 pobjede u svojoj karijeri. S terena je pomela šestu igračicu svijeta Ons Jabeur 6:0, 6:2 i stigla do trećeg kola Australian Opena.

Nakon šokantnog meča koji je trajao manje od sat vremena, mlada Ruskinja iznenadila je i izjavom nakon meča.

- Bila sam stvarno nervozna prije meča jer sam stvarno inspirirana Ons, načinom na koji igra. Prije nego što sam počela igrati na WTA Touru uvijek sam gledala njezine mečeve. Uvijek sam bila tako inspirirana načinom na koji ona igra i sada sam imala priliku igrati protiv nje. Iskreno, u prvom sam setu igrala fantastičan tenis. Nisam to očekivala od sebe – rekla je Andrejeva.

image

Mirra Andrejeva

ANTHONY WALLACE Afp

Inače, mlada tenisačica je na prošlom izdanju turnira poražena u juniorskom finalu, a trenutno se nalazi na 47. mjestu WTA ljestvice. Ovim rezultatom značajno će popraviti taj plasman. U trećem kolu čeka je Francuskinja Diane Parry koja je izbacila Ruskinju Rakhimovu.

Andrejeva je prošle godine stigla do četvrtog kola Wimbledona i može izjednačiti svoj najbolji Grand Slam rezultat, ali se ne zanosi rezultatom.

- Ne mislim da sam postigla nešto nevjerojatno. Ponekad dok ležim u krevetu, znam malo pretjerati s razmišljanjem, ali sljedeće jutro sam potpuno dobro. Mislim, imam 16 godina. Zašto moram razmišljati o ljestvici – zaključila je tinejdžerka.

image

Ons Jabeur i Mira Andrejeva

DAVID GRAY Afp
image

Mirra Andrejeva

DAVID GRAY Afp
image

Mirra Andrejeva

DAVID GRAY Afp

Linker
29. travanj 2024 08:35