Novak Đoković

 ANGELA WEISS Afp
SRBIN NEPREPOZNATLJIV

Kakav šok za Novaka Đokovića, Srbin ispao s US Opena pa poručio: ‘Bilo je mučno igrati i osjećati se ovako‘

Srpski tenisač iskoristio je samo četiri od 16 break-lopti
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 07:27

Novak Đoković ispao je s US Opena! Nakon Carlosa Alcaraza, od američkog Grand Slama oprašta se i srpski reket, koji se u trećem kolu pokazao lošijim od 28. tenisača svijeta Alekseya Popyrina. Australac slavi pobjedu 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 u meču d tri sata i 20 minuta.

Popyrin je u prvom setu oduzeo Đokovićev servis pri rezultatu 4:4 i mirno priveo dionicu kraju. Vrlo lako je moglo biti drukčije, no Đoković je ranije propustio čak pet break-lopti pri rezultatu 3:3. U drugom setu Popyrin je poveo 3:2 novim breakom i to će ostati nedostižno za drugog nositelja turnira, koji je nešto bolje odigrao tek u trećoj dionici ostvarivši tri breaka nad jednim Australčevim.

image

Alexsei Popyrin

ANGELA WEISS Afp

U četvrtom je Popyrin napravio dva breaka za redom i stigao na 5:2, potom je prosuo svoj servis i ponudio šansu Đokoviću za povratak, ali kratko je trajala nada prvog nositelja turnira i Australac je bez izgubljenog poena osvojio presudni gem.

Koliko je Đoković odigrao ispodprosječnu partiju, barem za svoje pojmove, najbolje govori podatak da je napravio čak 14 duplih pogrešaka i osvojio tek 19 od 40 poena na mreži. Od 16 break-lopti, iskoristio ih je samo četiri.

- Čestitam Popyrinu i njegovom teamu, zasluženo je prošao dalje. Ovo mi je uvjerljivo najlošiji servis ikada, a na ovakvoj podlozi tako ne možete pobijediti, pogotovo protiv tenisača koji je u dobroj formi. Užasan meč za mene. Potrošio sam mnogo energije za zlato u Parizu, nisam ovdje došao svjež ni mentalno ni fizički. Život ide dalje - rekao je Đoković nakon susreta pa detaljnije opisao probleme.

image

Novak Đoković i Aleksey Popyirin

SARAH STIER Getty Images Via Afp

- Isprobavao sam različite načine i izgubio svoju igru. Mentalno sam se mnogo muči, bio sam daleko od svojeg najboljeg nivoa. Osjećao sam se motivirano, ali igra mi se raspadala. Moram prihvatiti i da se ovakvi turniri mogu dogoditi. Gorak mi je okus u ustima... Raspala mi se igra totalno, nisam svjež. Bilo mi je mučno igrati i osjećati se ovako. Na Olimpijskim igrama bilo je ogromno pražnjenje, razmišljao sam hoću li uopće doći ovdje. Neslavno sam završio i idemo dalje - podvukao je Srbin.

image

Novak Đoković

ANGELA WEISS Afp

Linker
05. rujan 2024 10:47