ADRIAN DENNIS Afp
‘NAJBOLJE NEĆETE GLEDATI‘

Kakav udarac domaćeg tenisača Britancima: ‘Wimbledon će postati ekshibicija! Sprema se bojkot‘

Odluka ATP-ja izazvala je podjele na Touru, a top igrači počeli su planirati raniji godišnji odmor
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 23. svibanj 2022. 13:32

Sve su glasnije priče da će najbolji svjetski tenisači ove godine otići na raniji godišnji odmor i preskočiti Wimbledon. L'Équipe je u ponedjeljak objavio da je odluka ATP-ja o tome da za treći Grand Slam neće dodjeljivati bodove izazvala velike podjele na Touru, a igrači su sada počeli otvoreno govoriti o mogućem bojkotu.

Najbolji britanski tenisač Cameron Norrie (ATP 11.) poručio je novinarima u Parizu da "mnoga top imena na Wimbledonu nećete gledati" jer će to vrijeme iskoristiti za odmor i pripreme za ljetnu turneju na američkom betonu.

- Pogotovo to vrijedi za one koji ne brinu previše o novcu - dodao je.

Norrie ističe da je Wimbledon pretvoren u malo jaču ekshibiciju i očekivano ne podržava odluku ATP-ja. O svojem je stavu obavijestio predstavnike u Vijeću igrača.

- Većina bi vjerojatno bila protiv oduzimanja bodova da ih se obavijestilo da će prošlogodišnji bodovi neće zamrzavati, odnosno da ih neće imati priliku obraniti. Ovako neće igrati ni za što.

Dominic Thiem, koji se vraća nakon ozljede zapešća i koji je u Parizu ispao već u prvom kolu, kaže da će odluka naročito teško pasti prošlogodišnjim finalistima Đokoviću i Berrettiniju. Ipak, smatra da "treba sagledati širu sliku".

- Wimbledon i cijeli naš teniski svijet nisu problem, pravi je problem u Ukrajini i nadamo se da će uskoro zavladati mir - rekao je Austrijanac.

Za komentar poteza ATP-ja upitali smo i Marina Čilića, koji danas otvara svoj nastup na Roland Garrosu protiv Attile Bálasza.

- U svakom slučaju velika šteta za igrače. Ovaj potez će potpuno poremetiti renkinge jer se neće zadržavati bodovi od prošle godine. Morao se pronaći neki zajednički jezik između ATP-ja i Wimbledona - kaže naš najbolji tenisač.

Linker
05. svibanj 2024 20:31