Mate Pavić

 SANDER KONING Afp
TEŠKA SITUACIJA

Kako će uopće igrati wimbledonsko finale?! Mate Pavić: Desnom rukom ne mogu držati reket, bacati lopticu...

Hrvatsku kombinaciju danas oko 17 sati očekuje finale u All England Clubu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 08:51

Nakon nevjerojatnog meča protiv kolumbijske kombinacije Cabal/Farah, najbolji teniski par svijeta kojeg čine Mate Pavić i Nikola Mektić plasirao se u novo finale Wimbledona. HR dvojac branit će titulu u All England Clubu protiv Australaca - Ebdena i Purcella. Za naš par dogodilo se i mnogo loših stvari na meču s Kolumbijcima, primjerice, Mate Pavić zadobio je dosta tešku ozljedu ruke. Pregled je pokazao da se radi o frakturi kosti...

- Nemam nikakvu pokretljivost u ruci, ne mogu ju uopće koristiti. Teško mi je, ne mogu uopće držati reket s desnom rukom, igrati backhand, bacati lopticu s desnom rukom - rekao je Pavić za RTL Sport.

Kako će uopće igrati, izaći na teren? Igra se na tri dobivena seta, svaki poen mogla bi biti borba...

- Da je situacija normalna, da budemo iskreni, mslim da bi mi bili apsolutni favoriti u tom meču. Ne znam uopće što očekivati, izaći ćemo na teren, borit ćemo se. Ako smo mogli igrati četiri sata protiv ovakvog tima i pobjediti, nadam se da možemo i danas - dodaje Pavić.

Inače, finale muških parova drugi je meč ove subote na centralnom terenu. Uzimajući u obzir podatak da će žensko finale između Ons Jabeur i Elene Ribakine početi u 15 sati, uz meč i popratne ceremonije, očekujemo Pavića i Mektića na terenu između 17 i 18 sati.

Linker
01. svibanj 2024 10:47