KENA BETANCUR Afp
RUS JE IMAO SJAJAN PLAN

Kako je u New Yorku srušen Đokovićev san? Trener otkrio taktiku, a Novak porukom oduševio svijet

‘To smo morali promijeniti kako bismo u ovom finalu igru podigli na jedan viši nivo‘
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2021. 22:36

Nevjerojatni Danil Medvjedev ostavio je praktički bez šanse prvog tenisača svijeta te s 3-0 u setovima osvojio US Open. Ruski tenisač igrao je u New Yorku tenis života i spriječio Srbina da se u povijesne knjige upiše kao osvajač kalendarskog Grand Slama. Podsjetimo, posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Rod Laver još 1969. godine.

A kako je Medvjedev srušio Đokovića? Taktiku koja stoji iza fantastičnog odigranog finala ruskoga tenisača otkrio je njegov trener Gilles Cervara.

image
KENA BETANCUR Afp

"Nakon finala u Australiji imali smo dojam da Danil nije imao unutrašnju snagu da pokaže najbolje od svoje igre, da bude još jači, posebice protiv igrača kao što je Novak. To smo morali promijeniti kako bismo u ovom finalu igru podigli na jedan viši nivo. Znali smo da je Danil sposoban igrati najbolji mogući tenis, a ključ je bio u mentalnoj pripremi", započeo je Cervara pa dodao:

"Što se tiče igre, imali smo nekoliko strategija. Cilj je bio da se igra što više prema sredini. Da ne otvara previše kut i trči s jedne na drugu stranu. Ovo nije čarolija. Lako je reći, ali nije lako sprovesti u djelo. Morate igrati na svom najvišem nivou i morate imate kvalitetu u udarcima. Također, treba imati na umu da se ova strategija može lako promijeniti, jer je Novak igrač koji se vrlo brzo prilagodi. Zato smo morali biti pažljivi kako bismo znali u svakom trenutku što moramo raditi i znali smo da moramo imati nekoliko različitih taktika za različite situacije. Danil je to odradio fenomenalno, a jedan od ključeva pobjede je bio njegov servis."

Dan nakon finala, društvenim mrežama širi se poruka Novaka Đokovića koji je unatoč porazu pokazao veličinu te čestitao ovogodišnjim osvajačima US Opena.

"Čestitam prvacima. Nevjerojatna bajka u ženskoj konkurenciji s dvije tinejdžerice u finalu. Emma, ti si fantastična. Danil, ti definitivno zaslužuješ svoju prvu Grand Slam titulu. Svaka čast, aplaudiram", napisao je Nole čiju je objavu na Instagramu u nešto manje od tri sata lajkalo više od 400 tisuća ljudi.

Linker
19. travanj 2024 13:07