Serena Williams
 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
ROLAND GARROS

Kazahstanka odigrala meč života i ugasila san Serene Williams o dostizanju rekorda Margaret Court

Tamara Zidanšek prva je Slovenka u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira od osamostaljenja zemlje
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 06. lipanj 2021. 20:52

Veliki san Serene Williams (39) da će doći do 24. Grand Slam naslova, čime bi se konačno izjednačila s Margaret Court, neće se ispuniti ni na ovogodišnjem Roland Garrosu. U meču osmine finala bolja je od Amerikanke bila Kazahstanka Elena Ribakina, 22. igračica svjetske ljestvice, sa 6:3, 7:5. Ribakina je odigrala meč života, nakon sata i 17 minuta došla do trijumfa i sada je u četvrtfinalu čeka dvoboj protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

Serena je do 23. naslova na Grand Slam turnirima došla 2017. u Melbourneu, kasnije te godine je rodila prvu kćer, a dogodine se vratila na terene. I koliko god je bila impresivna s još četiri plasmana u finale Grand Slama, do pobjedničkog pehara više nije došla. Čekanje na izjednačenje rekorda Margaret Court tako će se nastaviti barem do Wimbledona. A Sereninim porazom u turniru su ostale samo još dvije Top 10 igračice, Sofia Kenin i braniteljica naslova Iga Swiatek.

Tamara Zidanšek prva je Slovenka u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira od osamostaljenja zemlje, u dva seta bila je bolja od Rumunjke Sorane Cirstee. Mima Jaušovec je, inače, jedina Slovenka u povijesti s Grand Slam naslovom u pojedinačnoj konkurenciji, uspjelojoj je to baš na Roland Garrosu 1977. godine.

Toliko se uoči ovogodišnjeg Roland Garrosa pričalo o “neprijateljstvu” Danila Medvedjeva sa zemljanom podlogom. Uostalom, i on sam je to potencirao, ali mic po mic, drugi tenisač svijeta je dogurao do četvrtfinala, a na tom je putu izgubio samo jedan set. O osmini finala u tri seta otpuhnuo je specijalista za zemlju Cristiana Garina i u četvrtfinalu će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa.

REZULTATI:

TENISAČI, 4. kolo:

Tsitsipas - Careno Busta 6:3, 6:2, 7:5

Medvedjev - Garin 6:2, 6:1, 7:5

TENISAČICE, 4. kolo:

Ribakina - S. Williams 6:3, 7:5

Zidanšek - Cirstea 7:6 (4), 6:1

Pavljučenkova - Azarenka 5:7, 6.3, 6:2

Badosa - Vondroušova 6:4, 3:6, 6:2

Linker
21. svibanj 2024 18:14