Emma Navarro

 JAMIE SQUIRE Getty Images Via Afp
ZANIMLJIVA PRIČA

Kći milijardera oduševljava na US Openu: ‘Zaslužujem biti ovdje i igrati protiv najboljih‘

Emma Navarro (23) iznenadila je Coco Gauff i plasirala se u četvrtfinale zadnjeg Grand Slama
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. rujan 2024. 20:42

Coco Gauff (WTA 3) neće obraniti lani osvojenu titulu pobjednice US Opena. Sve veća rezultatska kriza Amerikanke iz posljednjih nekoliko mjeseci produžila se i na za nju najvažniji turnir sezone. U osmini finala, baš kao što je to bilo i u Wimbledonu, poražena je od sunarodnjakinje Emme Navarro (WTA 13), s time da se Coco sama "pokopala" s čak 19 dvostrukih servis grešaka.

Navarro je tako u svom tek osmom Grand Slam turniru u karijeri stigla do drugog uzastopnog četvrtfinala. Najmanje četvrtfinala jer protiv Paule Badose (WTA 29) ipak će ući kao favoritkinja za prolaz i u polufinale.

No, rođena Njujorčanka prije toga će malo uživati u pobjedi nad tri godine mlađom, ali zvučnijom tenisačicom. Doduše, imale su potpuno drugačiji teniski put jer je Navarro prošla dvije godine sveučilišta (2020-2022), dok je Gauff već s 15 postala profesionalna tenisačica. I s 19 osvojila Grand Slam titulu.

image
CHARLY TRIBALLEAU Afp

Navarro se tek prošle godine, s 22, potpuno posvetila tenisu i, eto, dosad dogurala do 12. mjesta na svijetu. Inače je Emma kći bankara Bena Navarra, koji je, procjenjuje Forbes, "težak" oko 1,5 milijardi dolara. No, nije time najbogatija tenisačica kako ju se u nekim našim medijima krivo etiketira, jer tu je i Jessica Pegula, koja je zasad ima i uspješniju karijeru, kći multimilijardera Terrencea Pegule, čiji se imetak procjenjuje na 7,7 milijardi dolara.

Kako god, i Peguli i Navarro su zbog obiteljskog novca jamačno imale olakšan razvojni put, ali danas su tu gdje jesu ne zbog iznosa na bankovnom računu, već radi svojih teniskih kvaliteta.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

- Vjerujem da mogu igrati ravnopravno s najboljim tenisačicama svijeta. Zaslužujem biti ovdje, na najvećim pozornicama i vjerujem da pripadam u ove kasnije runde Grand Slamova - s velikom dozom samopouzdanja rekla je Navarro, koja je ove godine osvojila prvu WTA titulu, na startu sezone u Hobartu.

Domaćini, dakle, imaju još jednog aduta u drugom tjednu, pored Jessice Pegule, samo što su svi očekivali da će to biti Gauff. No, Coco je posljednjih mjeseci u problemima, nema forme, nema igre, nema titula, nema finala, nema pobjeda nad "velikim" protivnicama, dapače 4-8 je njezin omjer protiv Top 20 ove sezone, s time da je dobivala (ozlijeđenu) Jabeur, Zheng i Aleksandrovu. Protiv Świątek (dva puta), Sabalenke, Pegule i Navarro (dva puta) nije osvojila ni set u 2024...

Linker
05. rujan 2024 10:38