Novak Đoković

 BEN STANSALL Afp
PITANJE SVIH PITANJA

Kontroverzni tenisač i Đokovićev prijatelj zapanjen: ‘Volim ga, ali možda je vrijeme da ovo kažem‘

Nick Kyrgios otvorio je temu o kojoj će se ovih dana uvelike raspravljati
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2024. 19:19

Novak Đoković odigrao je jedno od najgorih finala Grand Slama svoje karijere. Srpski tenisač nije imao baš nikakve šanse protiv Carlosa Alcaraza, iako smo možda u trećem setu mogli pomisliti da slijedi još jedno neslućeno uzdizanje "mentalne zvjerke" koja se krije u liku i dijelu ponajboljeg tenisača svih vremena.

Međutim, Alcaraz mu nije ponudio dovoljno prostora za preokret, u konačnici je Španjolac 6:2, 6:2 i 7:6 (4) pobjedom obranio titulu Wimbledona i još jednom poslao poruku Đokoviću, a ona glasi: "Budućnost je već stigla". Doduše, znali smo to i ranije, kao što smo znali da Đoković mora biti na sto posto mogućnosti da bi mogao parirati 16 godina mlađem suparniku, tim više što je prije nešto više od mjesec dana operirao koljeno.

U konačnici, Đoković je upisao poraz kakav praktički ne pamti, odnosno samo jednom ostao je na manje od zarađenih 10 gemova, koliko je ostvario na minulom finalu. Neposredno nakon smotre, laganim korakom u raznorazne rasprave uključili su se i tenisači, među kojima je i Nick Kyrgios.

"Wow. Volim Novaka, ali je li ovo možda prvi put ikada da možemo reći "smjena straže"???", zapitao se kontroverzni australski tenisač u objavi na platformi X misleći, jasno, na kompletnu smjenu generacije i dolazak novog teniskog kralja.

Kyrgios, nekoć neumorni kritičar, a danas veliki prijatelj Novaka Đokovića, vjerojatno je otvorio temu o kojoj će se u nadolazećim danima uvelike raspravljati...

Linker
05. rujan 2024 22:29