Novak Đoković

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
ŠTITE SRPSKOG TENISAČA

Ljutiti Englezi zbog Đokovića teško iskritizirali vlastitu publiku: ‘Idioti su sve pogrešno shvatili‘

Sedmerostruki osvajač londonskog Grand Slama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. srpanj 2024. 22:09

Za razliku od Rogera Federera i Rafaela Nadala, Novak Đoković baš i nije miljenik publike u Wimbledonu. Ne može se, naravno, reći da su baš svi protiv njega, ali velikom broju gledatelja u All England Clubu srpski tenisač nije previše drag.

Moglo se to zaključiti i nakon polufinalnog meča u kojem je sa 6:4, 7:6 i 6:4 svladao Talijana Lorenza Musettija. Po završetku meča Đoković se pozdravio sa suparnikom i sucem te je potom s reketom oponašao sviranje violine.

Dok mu je dio gledatelja pljeskao, s velikog dijela tribina čuli su se zvižduci kojima se nastavio sukob Đokovića i jednog dijela publike u Wimbledonu.

Sedmerostrukog osvajača londonskog Grand Slama ‘u zaštitu‘ je ovaj put uzeo britanski tabloid The Sun koji je pod naslovom ‘Novak Đoković izviždan od idiota zbog pogrešno protumačenog slavlja‘ objavio sljedeći tekst:

‘‘Kada je Đoković zasvirao violinu tijekom večerašnjeg meča, neki su ga gledatelji izviždali, iako nije bilo jasno je li reakcija bila iskrena ili ironična. U svakom slučaju, činilo se da je Đoković to dobro prihvatio i nasmijao se prije nego što je podigao palac gore i iskreno se nasmiješio dok se vraćao na svoje mjesto."

U finalu Wimbledona gledat ćemo prošlogodišnju reprizu u kojoj će se Đoković sastati s mladim španjolskim tenisačem Carlosom Alcarazom koji je slavio lani.

Linker
13. srpanj 2024 22:09