WILLIAM WEST Afp
OŠTRA PORUKA KRITIČARIMA

Ljutiti Novak Đoković: Samo se moje ozljede dovode u pitanje! Drugi su žrtve, a ja glumim?!

‘Ne znam, recite vi meni kako vam je izgledao. Igrajući protiv njega, činilo mi se da se prilično dobro kreće‘.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 08:22

Način na koji je Novak Đoković deklasirao Alexa de Minaura u osmini finala Australian Opena, prepustivši mu samo pet gemova, mnoge je ostavio u čudu. Ne zbog same uvjerljivosti, jer nije to ništa novo kad je Novak u pitanju, već zbog toga što se srpski tenisač danima žalio na ozljedu stražnje lože, sugerirajući da je riječ o vrlo teškom i ozbiljnom problemu, da bi onda u ponedjeljak pomeo suparnika s terena, a njegovo je kretanje pritom bilo gotovo savršeno.

- Osjećao sam se sjajno, noga mi je bila u najboljem stanju od početka turnira i mogao sam se slobodnije kretati. Od početka do posljednjeg poena sam se osjećao i igrao odlično. U ovom meču nije bilo očito da imam problema s ozljedom. Nisam osjećao ništa. Hvala mojem liječničkom timu, fizioterapeutu i svima koji su mi pomogli da nastavim igrati. Popio sam puno tableta ovih dana, pokušavao zamaskirati bol - rekao je Đoković nakon pobjede.

image
ANTHONY WALLACE Afp

Mnoge, međutim, nije uvjerio u ozbiljnost svoje ozljede, od komentatora na društvenim mrežama do samih tenisača. Među prvima je sumnju, barem između redaka, izrazio Novakov posljednji suparnik. De Minaurov odnos s Đokovićem napet je još od prošle godine kada je Australac bio jedan od rijetkih tenisača koji je otvoreno stao na stranu vlasti svoje zemlje i podržao odluku o deportaciji srpske zvijezde. Mnogi su uvjereni da je upravo zato Đoković bio posebno motiviran u osmini finala. Na pitanje o Novakovoj ozljedi, De Minaur je odgovorio:

- Ne znam, recite vi meni kako vam je izgledao. Igrajući protiv njega, činilo mi se da se prilično dobro kreće. Mislim da svi na neki način vide što se događalo u ovih nekoliko tjedana. To je jedina stvar o kojoj svi pričaju. Bio sam na terenu protiv njega. Ili nisam dovoljno dobar tenisač da to razotkrijem, ili... Meni je izgledalo dobro. Jednostavno je bio predobar u svim aspektima - rekao je De Minaur.

image

Novak Đoković i Alex De Minaur

ANTHONY WALLACE Afp

Međutim, kad su njegove riječi izazvale snažan odjek i kad je reagirao i sam Đoković, australski tenisač se povukao i, kako je to uobičajeno, okrivio medije za izvrtanje njegovih riječi.

"Ne sviđa mi se kako mediji uvijek stvaraju kontroverze i izvlače stvari iz konteksta kako bi kreirali naslov. U ponedjeljak sam nadigran i deklasiran. Kako bi bilo da se jednom usredotočimo na tenis", napisao je De Minaur na Twitteru.

Na društvenim se mrežama oglasila i australska tenisačica Daria Saville koja se trenutno oporavlja od puknuća ligamenta koljena.

"Igranje s manjom poteškoćom, igranje s bolom, čak i igranje s kroničnom boli nije ozljeda. Ozljeda, to je nešto što ti uzrokuje dovoljno boli da te spriječi u natjecanju. Vjerujte mi, dobro to znam. Novak je stroj i vjerojatno može tolerirati više boli od drugih, a povrh toga, sigurna sam da on i njegov tim provode sate i sate radeći na njegovoj stražnjoj loži", napisala je Saville.

U raspravu se uključio i američki tenisač Taylor Fritz.

"Osamdeset posto igrača uvijek ima neku ozljedu (ovisi koje jačine) i svatko je uvijek pomalo u zavojima. Ipak, mediji se fokusiraju samo na vrhunske igrače, tako da njihovi problemi dobivaju više pažnje. Neki su igrači glasniji od drugih po pitanju priče o ozljedama. Mislim da nitko ne glumi ozljede, ali mislim da neki igrači pretjeruju s ozbiljnosti ozljede jer im to skida pritisak i pomaže im da igraju bolje, što je sasvim u redu, radi što god ti odgovara. Ne govorim ni o kome konkretnom, to je samo moj pogled kao igrača", napisao je Fritz protiv kojeg se prije dvije godine Đoković ozlijedio u 3. kolu, štoviše i ustvrdio da je zadobio puknuće mišića, da bi ipak odjurio do pobjede, a kasnije i do novog trofeja.

Sve ove silne rasprave o njegovoj ozljedi nisu nimalo oduševile Novaka.

- Sumnju ostavljam tim ljudima, samo neka sumnjaju. Samo se moje ozljede dovode u pitanje. Kad su neki drugi igrači ozlijeđeni, onda su oni žrtve, ali kad sam ja u pitanju, onda glumim. Jako je zanimljivo. Ne smatram da trebam ikome išta dokazivati - poručio je osvajač 21 Grand Slam naslova.

- Odradio sam magnetsku rezonancu, ultrazvuk i sve ostalo, i prije dvije godine i sada. Hoću li to objaviti u dokumentarcu ili na društvenim mrežama, ovisi o tome kako ću se osjećati. Možda hoću, možda neću. U ovom trenutku me baš i ne zanima što ljudi misle i govore. Zabavno je i zanimljivo pratiti kako se nastavlja priča oko mene, priča koja je drugačija u odnosu na druge igrače koji su prolazili kroz sličnu situaciju - zaključio je Đoković.

Linker
26. travanj 2024 07:49