Novak Đoković i Rafael Nadal

 HMB MEDIA/ANTONIO BORGA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Hmb Media/antonio Borga/imago Sportfotodienst/profimedia
ZANIMLJIVO MIŠLJENJE

Loše vijesti za Đokovića, Nadal najavio veliki povratak: ‘Da se to dogodilo, osvojio bi 35 Grand Slam turnira!‘

Nadalov stric smatra da je Rafael cijelu karijeru u nepovoljnoj situaciji s obzirom na podloge
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 15:07

Tko je najbolji tenisač svih vremena? U tu raspravu se uključio i Toni Nadal, Rafaelov stric koji je dugo vodio svojeg nećaka, a koji ima zanimljivo mišljenje po tom pitanju:

- Mislim kako su Federer i Nadal izašli iz okvira svojeg sporta više nego je to napravio Đoković, a posebno to mislim na Federera koji je izašao iz okvira tenisa više nego bilo tko na svijetu. A kada pričamo o tome tko je najbolji trebali bi postaviti jasne standarde. Jer, tko je najbolji? Onaj tko drži svjetski rekord ili onaj tko je pobijedio na Olimpijskim igrama? Ne znam. Mislim da je Federer uspijevao igrati na nekoj drugoj razini i radio najviše teških stvari, Đoković je osvojio najviše, a kada bi izbrojali sve turnire koje je Rafael propustio vjerojatno bi on osvojio više od svih drugih - rekao je Toni Nadal u intervjuu za Clay Tenis.

Ovaj 62-godišnji trener je odmah zatim odgovorio i na pitanje znači li to da je Đoković bolji od Nadala.

- Pa, Đoković je bolji jer je osvojio više naslova od Rafaela. Ali trebamo reći neke stvari - trenutno se u tenisu igra puno više turnira na brzim podlogama od onih na sporim. Moj nećak svake godine igra tri Grand Slam turnira na podlogama na kojima se ne osjeća dobro, a to je slučaj i s Mastersima. Odgovorne osobe u tenisu bi trebale napraviti neki balans između toga. Zamislite da se Tour de France vozi samo u planinama ili samo na kronometar, pobijedili bi potpuno različiti tipovi biciklista.

Znači li to da bi Nadal osvojio 35 Grand Slam naslova da se Australia Open igra na zemlji?

- Naravno da bi. To je jedna od malih stvari koje ljudi ponekad ne uzimaju u računicu. Zbog pravila su u svakom sportu pojedini igrači favorizirani u odnosu na druge. Zamislite da je pravilo o strožem sankcioniraju prekršaja uvedeno ranije u nogomet. Mislim da bi se Maradona umorio od driblanja protivnika koliko bi to radio s tim pravilima.

Nadal se trenutno oporavlja od ozljede, a iako mnogi smatraju kako se više neće vratiti aktivnom tenisu, Španjolac najavljuje da će igrati Tour sljedeće godine. No, pojavila se vijest da bi mogao nastaviti s karijerom i nakon toga.

- Rafael ima 37 godina, ali rekao mi je kako se jako želi potpuno oporaviti i vratiti na teren, a ako taj povratak prođe dobro onda ćemo vidjeti, postoji velika mogućnost da će igrati i nakon sljedeće godine - istaknuo je Toni Nadal.

Linker
05. svibanj 2024 16:04