Renata Voračova napušta hotel Park

 WILLIAM WEST Afp
PREKIPJELO JOJ

Loše vijesti za Đokovića: Novakova ‘sustanarka‘ napustila Australiju, evo kako je objasnila odluku

Voračova nije bila cijepljena, no dobila je medicinsko izuzeće jer se prije Božića zarazila covidom
Piše: HinaObjavljeno: 08. siječanj 2022. 17:51

Češka tenisačica Renata Voračova napustila je u subotu Australiju, izvijestilo je češko ministarstvo vanjskih poslova, nakon komplikacija s vizama koje su je razgnjevile, osobito nakon odluke vlasti o izdavanju medicinskih izuzeća od cijepljenja za sudjelovanje na Australian Openu.

Voračova se u četvrtak pridružila Novaku Đokoviću u australskom imigrantskom prihvatilištu, premda joj je dopušten ulazak u Australiju, a i već je odigrala jedan meč prije nego što su joj ukinuli vizu.

image
WILLIAM WEST Afp

I dok Đoković osporava ukidanje vize, Voračova je odlučila napustiti Australiju i natjecanje. Za češki portal idnes.cz je rekla da ne kani osporavati odluku o ukidanju vize jer bi to značilo gubiti vrijeme u čekanju i ne trenirati prije održavanja Australian Opena.

"(Renata) Voračova Australiju je napustila u subotu vlastitom voljom. Odlučila je ne sudjelovati na turniru zbog komplikacija s vizama", priopćilo je češko ministarstvo.

image
WILLIAM WEST Afp

Ministarstvo je dodalo da čeka odgovor australskih vlasti na diplomatsku notu poslanu u petak.

Voračova nije bila cijepljena protiv covida-19, no dobila je medicinsko izuzeće od cijepljenja jer se prije Božića zarazila koronavirusom i razboljela, otprilike u vrijeme kada se planirala cijepiti, rekla je za idnes.cz.

image

Renata Voračova

CON CHRONIS Afp

ABC News je izvijestio da je Voračova otišla u Dubai.

Novak Đoković sredinom tjedna otputovao je u Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja za sudjelovanje na Australian Openu, no po dolasku u zemlju viza mu je otkazana.

image

Renata Voračova

- Afp

Od tada se nalazi u prihvatnom centru u Melbourneu gdje iščekuje rješenje žalbe, a ono bi trebalo biti poznato u ponedjeljak ujutro.

Linker
17. travanj 2024 01:55