MARTIN BUREAU
‘BILO BI NEPOŠTENO‘

Loše vijesti za sve navijače Rogera Federera! Švicarac će to napraviti prvi puta u karijeri

‘Da ste me pitali ovo ljeto, rekao bih vam da ću biti spreman u listopadu. Evo, sad je prosinac...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2020. 10:34

Glava je željela, ali je koljeno reklo - ne može. Roger Federer, 39-godišnji teniski as i jedan od najboljih igrača svih vremena neće nastupiti na Australian Openu koji bi se prema najavama trebao održati u siječnju. Godinu dana nije igrao, upravo otkako se plasirao u polufinale ovogodišnjeg turnira u Melbourneu. Proći će, međutim, i mnogo više dok se Federer ne vrati na terene.

- Ne mogu doći u Australiju, ne bi to bilo pošteno prema meni samome. Koljeno nije u redu, a ne mislim igrati ako nisam sto posto spreman - rekao je na jednoj nedjeljnoj dodijeli nagrada u Švicarskoj.

Iako će AO ove sezone krenuti nešto kasnije od uobičajenog, neće to biti dovoljno vremena da se Švicarac potpuno osposobi za nastavak trofejne karijere u kojoj je osvojio 20 Grand Slam turnira, od čega šest puta krunu u Australiji.

- Da ste me pitali ovo ljeto, rekao bih vam da ću biti spreman u listopadu. Evo, sad je prosinac i ja još nisam na sto posto. Bit će jako teško stići se spremiti za Australiju, prvo treba vidjeti hoće li to krenuti 7. veljače, kako su sada najave - rekao je Fedex i ostavio još minimalne šanse da ga možda ipak vidimo na terenima u Melbourneu.

- Jako teško da ću moći, ali moji ciljevi za 2021. godinu ostaju isti. To su prije svega Wimbledon i US Open, a onda i Olimpijske igre - rekao je.

Bit će to prvi puta nakon 21 uzastopnog nastupa u Australiji da Federer neće zaigrati na prvom Grand Slamu sezone. Prvi put je nastupio davne 1999. godine kada je ispao u prvom kolu kvalifikacija.

Linker
25. travanj 2024 01:03