Daniel Evans

 JULIAN FINNEY Afp
PROVOKATOR S TRIBINA

‘Maltretirao je Čilića, a sad zlostavlja mene!‘ Britanac branio hrvatskog tenisača pa sam postao meta

‘Svima je uništavao dan. Vjerojatno je malo previše popio i bolje je zbog svih da je otišao‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 04. rujan 2022. 17:13

Marin Čilić ostvario je i treću pobjedu na US Openu srušivši Britanca Daniela Evansa koji je u jednom trenutku za vrijeme meča branio najboljeg hrvatskog trenisača, pa potom i sam postao meta provokatora.

Naime, Evans je kod 3:3 u prvom setu prišao sucu kako bi se požalio na provokatora s tribina koji je maltretirao i njega i Marina. Na meti je najprije bio naš tenisač, a kad ga je Britanac zatražio da prestane, krenule su uvrede i prema njemu.

- U početku je maltretirao Marina i rekao sam mu da prestane, a sada zlostavlja mene. Dobacio je nešto Marinu što mi se nije svidjelo i rekao sam mu “nemoj to govoriti, on je fin dečko”. I sad napada mene bez razloga - požalio se Evans sucu.

image

Daniel Evans i Marin Čilić

JULIAN FINNEY Afp

Nakon završetka gema sudac je telefonirao nekome, vjerojatno tražeći da se problematični gledatelj izvede s tribina. Podržali su to i ostali gledatelji koji su počeli vikati “izbaci ga, izbaci ga”. Provokator je ipak ostao na svom mjestu, ali je dva gema kasnije napustio stadion.

- Svima je uništavao dan. Vjerojatno je malo previše popio i bolje je zbog svih da je otišao, jer na tribini je bilo i male djece, a njegov rječnik i geste nisu bili pristojni - izjavio je kasnije Evans.

Linker
02. svibanj 2024 02:31