ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ROLAND GARROS

Mate Pavić došao na korak do jedinog Grand Slama koji mu nedostaje, evo tko mu stoji na putu

Pariški finalni dvoboj muških parova na rasporedu je u subotu
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2024. 15:58

Hrvatski reprezentativac Mate Pavić i salvadorski tenisač Marcelo Arevalo plasirali su se u finale turnira muških parova na drugom Grand Slam turniru sezone u pariškom Roland Garrosu, gdje su u petak u polufinalu svladali prve nositelje, Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa, s 3-6, 6-4, 7-5 nakon točno dva sata igre.

Hrvatsko-salvadorski par je tako uzvratio Granollersu i Zeballosu za nedavni poraz u finalu rimskog Masters 1000 turnira, a za naslov pobjednika na drugom Grand Slam turniru u sezoni borit će se protiv Talijana Simonea Bolellija i Andree Vavassorija.

Granollers i Zeballos su bolje ušli u meč pa su u prvom setu dvaput oduzeli servis Paviću i Arevalu. No, u drugoj dionici su aktualni olimpijski pobjednik u paru i bivši osvajač Roland Garrosa uspjeli jednim ‘breakom‘ izboriti treći set. U njemu su Pavić i Arevalo poveli 3-1, ali je španjolsko-argentinska kombinacija nizom od tri gema došla do preokreta i vodstva 4-3. Ipak, kod rezultata 5-5, Pavić i Arevalo su ponovno oduzeli servis suparnicima te u sljedećem gemu došli do pobjede spasivši jednu ‘break‘-loptu.

Paviću će ovo biti treće finale u Parizu, s trećim različitim partnerom, a ovo je jedini Grand Slam trofej koji mu nedostaje u kolekciji. Prije šest godina je do finala došao s Austrijancem Oliverom Marachom, a dvije godine poslije je ostao na korak do trofeja u paru s Brazilcem Brunom Soaresom. Splićanin ima po jedan naslov s Australian Opena, Wimbledona i US Opena. Zanimljivo je da i u konkurenciji mješovitih parova ima trofeje s istih Grand Slam turnira i dva poraza u finalima Roland Garrosa (2018. i 2019.), oba puta kad mu je partnerica bila Kanađanka Gabriela Dabrowski, a suparnici Ivan Dodig i Latisha Chan.

Marcelo Arevalo ima stopostotan učinak u finalima na Grand Slam turnirima. Osvojio je Roland Garros 2022. s Jean-Julienom Rojerom, a u finalu su svladali Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka.

Pariški finalni dvoboj muških parova na rasporedu je u subotu, nakon finala u konkurenciji tenisačica koje će započeti u 15 sati.

Linker
05. listopad 2024 06:55