SARAH STIER Getty Images Via Afp
NOVI USPJEH

Mate Pavić osigurao mjesto u eliti, a ima priliku i vratiti se na broj jedan ATP ljestvice

Paviću će to biti već šesti nastup na ATP Finalu i to s četvrtim različitim suigračem
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 22:41

Iako nije bilo ni sumnje nakon što su osvojili Roland Garros, Mate Pavić i Marcelo Arevalo službeno su postali prvi par koji je osigurao mjesto na ATP Finalsu, prestižnom turniru na koncu sezone koji okuplja po osam najboljih tenisača, odnosno parova sezone.

Omogućila im je to pobjeda u 1. kolu US Opena nad francuskom kombinacijom Arthurom Filsom i Giovannijem Mpetshijem Perricardom sa 6:3, 6:4, čime su dosegnuli bodove koji im matematički jamče nastup na ATP Finalsu.

No, Pavić i Arevalo na US Openu se bore za svjetski broj 1 budući da su na posljednji Grand Slam (na kojem se može maksimalno osvojiti 2000 bodova) došli s tek 60 bodova zaostatka za liderima, Španjolcem Granollersom i Argentincem Zeballosom.

Razlog zašto su Splićanin i Salvadorac čak i prije njih potvrdili vizu za Torino, gdje će se ATP Finals igrati od 10. do 17. studenog, samo je taj što su 1. kolo US Opena igrali dan prije Granollersa i Zeballosa, pa su s osvojenih 90 bodova makar jednu noć proveli na vrhu liste najboljih parova u 2024.

Pavić i Arevalo su osim Roland Garrosa ove sezone osvojili još tri turnira (Cincinnati (Masters 1000), Ženeva, Hong Kong), a igrali su i finale Rima (Masters 1000).

Dok će Arevalu ovo biti drugi nastup na ATP Finalsu (2022. s Rojerom), Paviću će biti već šesti i to s četvrtim različitim suigračem (Marach, Soares, Mektić). S Mektićem je 2022. igrao finale, ali ostao je to Mati, četverostrukom Grand Slam osvajaču i olimpijskom pobjedniku, i dalje jedan od rijetkih velikih trofeja koji još nije osvojio. U studenom će, dakle, imati novu priliku...

Linker
05. rujan 2024 10:50