FRANK MOLTER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Frank Molter/Alamy/Alamy/Profimedia
SLAVIO I JUNIOR IZ SPLITA

Mate Pavić u paru s Kanađankom izborio četvrtfinale Wimbledona, pa saznao ime novih velikih protivnika

Za polufinale će igrati protiv iskusnog češko-njemačkog tandema, u konkurenciji još i Dodig i Jurak
Piše: HinaObjavljeno: 07. srpanj 2021. 16:50

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski plasirali su se u četvrtfinale mješovitih parova na trećem Grand Slam turniru sezone u Wimbledonu, gdje su u srijedu u dvoboju trećeg kola svladali 13. nositelje Amerikanku Hayley Carter i Belgijca Sandera Gillea sa 6-4, 6-4.

Za plasman u polufinale Pavić i Dabrowski će igrati protiv češke veteranke Kvete Peschke i Nijemca Kevina Krawietza.

Od hrvatskih predstavnika u konkurenciji mješovitih parova još su Ivan Dodig i Darija Jurak. Dodig igra s Tajvankom Latishom Chan, a Dariji Jurak je partner Južnoafrikanac Raven Klaasen.

U konkurenciji juniora Splićanin Mili Poljičak prošao je prvu prepreku pobijedivši Britanca Williama Nolana sa 6-4, 7-6 (5).


Mektić i Pavić u polufinalu protiv Rama i Salisburyja

Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u utorak nadoknadili dva seta zaostatka u četvrtfinalnom dvoboju muških parova u Wimbledonu protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, u srijedu su doznali da će se za proboj u finale boriti protiv Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Američko-britanski par je u četvrtfinalu nadigrao Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6-3, 6-4, 7-6 (2).

Bit će to četvrti ovogodišnji dvoboj Mektića i Pavića s Ramom i Salisburyjem, a najbolji par svijeta je pobijedio u sva tri prethodna sraza, u finalima turnira u Eastbourneu (trava) i Rimu (zemlja) te u polufinalu Miamija (beton).

Za drugo mjesto u finalu borit će se talijansko-argentinski par Simone Bolelli - Maximo Gonzalez i španjolsko-argentinska kombinacija koju čine Marcel Granollers i Horacio Zeballos.

Linker
27. travanj 2024 00:16