Sinner i Medvedev

 DAVID GRAY Afp
PRVE REAKCIJE

Medvedev nakon raspada uputio veliku prognozu, emotivna poruka Sinnera: ‘Da barem svi to imaju‘

"Volio bih da svi mogu imati roditelje kakve imam ja", poručio je osvajač Australian Opena
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2024. 14:05

Preokretom protiv Daniila Medvedeva u finalu Australian Opena (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3), Jannik Sinner osvojio je svoj prvi Grand Slam i donio Italiji veliki naslov nakon 48 godina čekanja.

22-godišnjak iz San Candida, koji će zadržati četvrto mjesto na novoj ATP ljestvici, nije oduševio samo preokretom protiv umornog i grogiranog Medvedeva, nego i govorom na ceremoniji dodjele trofeja. Posebnu zahvalu imao je za svoje roditelje.

- Volio bih da svi mogu imati roditelje kakve imam ja. Uvijek su mi dopuštali da radim ono što želim, da izaberem što me zanima. Čak i kad sam bio mlađi i okušavao se u drugim sportovima, nikad mi nisu stavljali pritisak. Volio bih da sva djeca imaju takvu slobodu. Mama i tata, hvala vam - rekao je Sinner.

Zahvalio je i svojoj ekipi te čestitao Medvedevu na sjajnom turniru.

- Činiš me boljim igračem u svakom meču koji odigramo međusobno. Čudesno je koliko sati provodiš na terenu i kako svejedno trčiš na svaku loptu.

Medvedev je poslao poruku svojoj supruzi i kćeri te ponudio prognozu koja će se Sinneru sigurno svidjeti.

- Pokazao si da zaslužuješ ovaj trofej. Borio si se do kraja, dizao razinu svoje igre. Ti i tvoj tim radite fantastičan posao. Ovo vjerojatno nije posljednji Grand Slam koji ćeš osvojiti - poručio je Rus.

Linker
05. ožujak 2024 12:01