AL BELLO Getty Images Via Afp
ODLIČAN NASTUP

Medvedev uvjerljivo došao do četvrtfinala US Opena, moguć okršaj s prvim tenisačem svijeta

Za 22-godišnjeg Jacka Drapera ovo je prvi plasman u četvrtfinale nekog Grand Slama
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2024. 22:11

Trenutačno 52. tenisačica svijeta, Čehinja Karolina Muchova plasirala se u četvrtfinale posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena koji se igra u New Yorku, prošlogodišnja polufinalistica je u susretu 4. kola svladala finalisticu ovogodišnjih Roland Garrosa i Wimbledona Talijanku Jasmine Paolini sa 6:3, 6:3.

Muchova će za ponavljanje lanjskog rezultata igrati protiv bolje iz ogleda Dankinje Caroline Wozniacki i Brazilke Beatriz Haddad Maie.

Američka tenisačica, 30-godišnja Jessica Pegula palsirala se u četvrtfinale US Opena svladavši Dianu Šnajder sa 6:4, 6:2

Za 30-godišnju Pegulu ovo je sedmi put kako je stigla do četvrtfinala na nekom Grand Slam turniru, drugi put na US Openu, no još niti jednom nije prošla u polufinale. Sljedeću će priliku imati za dva dana protiv bolje iz susreta prve igračice svijeta Poljakinje Ige Świątek i Ljudmile Samsonove.

Britanski tenisač Jack Draper plasirao se u četvrtfinale zadnjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena u New Yorku, on je u dvoboju 4. kolu bio uvjerljiv protiv Čeha Tomaša Machača sa 6:3, 6:1, 6:2.

Za 22-godišnjeg Drapera ovo je prvi plasman u četvrtfinale nekog Grand Slama, dosada mu je najbolji rezultat bio 4. kolu u New Yorku lani, a korak dalje pokušat će napraviti protiv pobjednika susreta između Australaca Alexa De Minaura i Jordana Thompsona.

Pobjednik US Opena otprije tri godine Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja zadnjeg teniskog Grand Slam turnira deklasiravši u 4. kolu Portugalca Nuna Borgesa sa 6:0, 6:1, 6:3.

Medvedev će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog igrača svijeta Talijana Jannika Sinnera i Amerikanca Tommyja Paula.

Linker
15. rujan 2024 09:17