COREY SIPKIN Afp
DOLAZI DO SMJENE

Medvedjev porazom od Kyrgiosa ostao bez svjetskog broja 1, evo tko bi ga mogao naslijediti na vrhu

Poraz od Nicka Kyrgiosa u osmini finala US Opena koštao je Danila Medvedjeva gubitka svjetskog broja 1
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2022. 06:37

Tako ruski tenisač nakon završetka US Opena više neće biti najbolji tenisač svijeta zbog gubitka velikog broja bodova. Prošle godine je osvojio turnir, sada ispao u osmini finala od Nicka Kyrgiosa koji je slavio sa 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2.

Tko će naslijediti Medvedjeva na svjetskom broju 1? Nekoliko je kandidata, ovisno o uspjehu na US Openu, ali u konkurenciji su Rafael Nadal, Carlos Alcaraz i Casper Ruud.

image
COREY SIPKIN Afp

"Nick je igrao dobro. Bilo je izjednačeno do trećeg seta, a od tada je bio bolji. Počeo sam se fizički osjećati slabije i mislim da je to bio ključ. Šteta, jer sam bio i pomalo bolestan. Meni se događa da se razbolim bar jednom tijekom ljetne američke turneje, što je blesavo. Prošle godine mi se dogodilo u Cincinnatiju. Stvar je u tome što u svlačionici ili negdje unutra se mogu pokriti. Čak je u svlačionici bilo 20 stupnjeva, ne više. Ideš na tuširanje, znojiš se pa izađeš. Ako ostaneš tako sjediti pet minuta da se opustiš, možeš se prehladiti. Osjećao sam da me grebe grlo tijekom dana. Možda je i to odigralo ulogu. Opet, ne bih želio da to bude izgovoir jer je Nick igrao zaista dobro. Pobijedio me i u Montrealu, a tamo nisam bio bolestan", rekao je Medvedjev, pa dodao:

"Igrao sam s Novakom, Rafom, svi oni igraju sjajno. A Nick je danas igrao na njihovoj razini. Ima malo drugačiju igru, teško je igrati s njim. Ako bude igrao ovako do kraja turnira ima šanse da ga osvoji. Ipak, imat će sigurno i teške protivnike."

Linker
21. travanj 2024 14:21