KOEN SUYK Afp
WIMBLEDON

Mektić i Pavić izborili četvrtfinale! Roger Federer ponovno ispisao povijest, prošla i Ajla Tomljanović

Švicarac Roger Federer 18. put u karijeri izborio je plasman u četvrtfinale
Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2021. 21:40

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u ponedjeljak u četvrfinale Wimbledona pobijedivši u osmini finala Tomislava Brkića (BiH) i Nikolu Čačića (Srb) sa 6-2, 3-6, 7-6 (3), 6-4 poslije dva sata i 17 minuta igre.

Mektić i Pavić su u meču servirali 11 aseva, a suparnici sedam. Osim toga, uzeli su im tri puta servis- dva puta u prvom setu i jednom u četvrtom setu-a svoj su izgubili jednom.

Za prolazak u polufinale će se Mektić i Pavić boriti protiv poljsko-brazilske kombinacije koju čine Lukasz Kubot i Marcelo Melo.

Pavić je 2017. godine igrao u finalu Wimbledona s Austrijancem Oliverom Marrachom, a ovo mu je prvi nastup s Mektićem na ovom grand slamu. Njih su dvojica ove godine zajedno osvojili sedam naslova, zadnji u Eastbourneu.

Tomljanović u četvrtfinalu Wimbledona

Hrvatska tenisačica s australskom putovnicom Ajla Tomljanović prvi put u karijeri izborila je plasman u četvrtfinale Wimblediona što je i njezino prvo četvrtfinale na nekom od četiri Grand Slama.

Tomljanović se probila među osam najboljih tenisačica Wimbledona nakon što je u susretu osmine finala pobijedila domaću nadu Emmu Raducanu. Mlada 18-godišnja Raducanu predala je meč u drugom setu pri rezultatu 4-6, 0-3.

Ajla je u prvom setu pri rezultatu 4-4 spasila dvije break lopte, a potom u idućem gemu napravila break za 6-4 i 1-0 u setovima.

Drugi set je otvorila serijom 3-0 uz jedan oduzeti servis nakon čega je Raducanu, koja je dobila pozivnicu organizatora, predala meč.

"Na početku je bilo nervozno s obje strane mreže, ali u drugom setu osjećala sam kako igram dobro," kazala je Ajla komentiravši i odustajanje njezine protivnice.

Federer u finalu

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Švicarac Roger Federer 18. put u karijeri izborio je plasman u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dvoboju osmine finala porazio Talijana Lorenza Sonega sa 7-5, 6-4, 6-2.

Federer je do pobede protiv 27. tenisača svijeta stigao za dva sata i 14 minuta igre postavši najstariji igrač u Open eri koji se plasirao u četvrtfinale Wimbledona.

Švicarac je to uspio sa 39 godina i 337 dana oborivši rekord Kena Rosewalla koji je ima 39 godina i 224 dana kada je 1974. godine ušao među osam.

Federeru, koji će osmog kolovoza proslaviti 40. rođendan, ovo je 22. nastup u All England Clubu. Do sada je 12 puta stigao do finala pri čemu je osam puta slavio, posljednji put 2017.

Barty i Pliškova po prvi put u četvrtfinalu Wimbledona

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty i Čehinja Karolina Pliškova plasirale su se u ponedjeljak po prvi put u karijeri u četvrtfinale grand slam turnira u Wimbledonu.

Barty je za plasman u svoje prvo četvrtfinale u Wimbledonu slavila protiv pobjednice Roland-Garrosa Barbore Krejčikove (WTA-17.) sa 7-5, 6-3.

image
BEN STANSALL Afp

Australka, koja je eliminirana u osmini finala 2019., nekoliko tjedana nakon što je osvojila Roland Garros, u četvrtfinalu će igrati ili protiv svoje sunarodnjakinje Ajle Tomljanović (WTA-75.) ili protiv Britanke Emme Raducanu (WTA-338.).

Za Čehinju Krejčikovu ovo je bio prvi nastup u Wimbledonu u karijeri.

Pliškova, 13. na WTA ljestvici, također je prvi put u karijeri, iz devet pokušaja, osigurala nastup u četvrtfinalu ovog grand slam turnira , eliminiravši u osmini finala Ruskinju Liudmilu Samsonovu (WTA-65.) sa 6-2, 6-3.

Čehinja će se za prolaz u polufinale boriti protiv pobjednice susreta između Amerikanke Madison Keys (WTA-27.) i Švicarke Viktorije Golubić (WTA-66.).

Linker
04. svibanj 2024 22:43