Mektić i Pavić su poraženi u nevjerojatnom meču

 Chris Young/Zuma Press/Profimedia
OPROŠTAJ OD PARIZA

Mektiću i Paviću ni pet meč-lopti nije bilo dovoljno, hrvatski par nakon drame ostao bez četvrtfinala

U meču koji je trajao nešto više od dva i pol sata, sva su tri seta odlučena kroz tie break.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. svibanj 2022. 14:17

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić zaustavljeni su u osmini finala Roland Garrosa nakon što je sa 6:7 (5), 7:6 (3), 7:6 (10) od njih bolja bila indijsko-nizozemska kombinacija Rohan Bopanna i Metwe Middelkoop.

U meču koji je trajao nešto više od dva i pol sata, sva su tri seta odlučena kroz tie break. Ni u prvom setu ni u drugom setu ni jedan par nije izgubio svoj servis tako da su oba otišla u tie break, a prvog su dobili Mektić i Pavić, dok je drugi pripao Bopanni i Middelkoopu.

Treći set je dobro počeo za hrvatski par, odmah na početku su uzeli servis suparnicima i imali prednost do pred kraja seta. Dapače, olimpijski pobjednici iz Tokija servirali su za meč kod 5:4, imali i meč-loptu (40:30), no suparnici su se nekako izvukli, izjednačili na 5:5 i odvukli meč u još jedan tie-break.

U odlučujućoj igri prvu su malu prednost stekli Mektić i Pavić te poveli sa 5:3, pa kasnije imali i 7:4, odnosno došli su i do 9:6, odnosno nove tri vezane meč-lopte. Nisu, međutim, osvojili dva sljedeća poena na servise Bopanne i Middelkoopa, ali ni treći na svoj servis. Izborili su ipak novu meč-loptu, ukupno petu u meču, kod 10:9, ali ni to im nije bilo dovoljno. S tri osvojena poena u nizu, Indijac i Nizozemac stigli su do velike pobjede i prošli u četvrtfinale.

Od hrvatskih predstavnika danas kasnije u paru nastupa i Ivan Dodig, koji će zajedno sa svojim partnerom Austinom Krajicekom pokušati doći do četvrtfinala protiv Thanasija Kokkinasa i Alexandera Bublika.

U pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić igra protiv Francuza Gillesa Simona.

Linker
19. travanj 2024 10:38