OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
IDE PO 21. GRAND SLAM

Može i bez cijepljenja? Novak Đoković konačno objavio vijest koju je čekao cijeli teniski svijet

Napokon je pala odluka koju je iščekivao teniski svijet, hoće li Novak Đoković igrati u Melbourneu
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2022. 11:43

Tjednima se medijski nagađalo hoće li najbolji tenisač svijeta koji nije cijepljen nastupiti na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone zbog strogih protokola oko covida-19. Naime, australski propisi branili su nastup necijepljenim igračima, ali za Đokovića se našao način da nastupi.

Neizvjesnost je još više porasla nakon što je Đoković otkazao nastup na ATP turniru u Sydneyju, ali dva tjedna prije starta Australian Opena Đoković je dobio medicinsko izuzeće i potvrdio da putuje u Australiju gdje će pokušati osvojiti 21. Grand Slam turnir u karijeri i odvojiti se od Rafaela Nadala i Rogera Federera na vječitoj ljestvici.

"Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Pasalo mi je da budem sa svojom obitelji i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam živjeti i disati tenis narednih nekoliko tjedana natjecanja. Hvala svima na podršci! Idemooooo '22", poručio je Đoković na Instagramu.

Australian Open je na programu 17-30. siječnja, a Đoković će pokušati osvojiti jubilarnu desetu titulu, a četvrtu uzastopnu.

Linker
03. svibanj 2024 13:45