CHARLY TRIBALLEAU Afp
NEOČEKIVANI PORAZ

Na US Openu se ovo nije dogodilo od Ljubičića, Alcaraz u velikom šoku: ‘Rijetko se osjećam kao da ništa ne mogu‘

Jedna od najvećih teniskih senzacija u posljednjih nekoliko godina
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 07:37

Tenisku javnost šokirala je vijest da je Carlos Alcaraz u tri seta "pometen" od 74. tenisača svijeta Botica Van De Zandschulpa. Španjolac nije imao odgovora za Nizozemca koji je u konačnici slavio 6:1, 7:5, 6:4.

- Rijetko se na terenu osjećam kao da ništa ne mogu, a danas je bio jedan od tih dana. Moj protivnik je jednostavno bio puno bolji od mene i tu nema previše analize. Nemam riječi. Ja moram pronaći način kako da se popravim i da se ovakve stvari više ne događaju. Čestitke Boticu na zasluženoj pobjedi - rekao je Španjolac odmah nakon meča.

Ovim porazom prekinut je Alcarazov niz od 15 pobjeda na Grand Slam turnirima, dok je Van de Zandschulp postao prvi Nizozemac od 1991. godine koji je na US Openu upisao pobjedu nad TOP 3 igračem. Time je režirao jedno od najvećih teniskih iznenađenja u posljednjih nekoliko godina.

- Od prvog poena sam vjerovao da mogu napraviti iznenađenje. Ovo je prvi put u karijeri da igram pod reflektorima i mislim da sam iskoristio priliku. Mislim da sam odigrao odličan meč. Na kraju sam bio malo nervozan, ali tko ne bi bio. Ako želiš doći do pobjede protiv ovakvog igrača moraš odigrati vanserijski meč i ja sam to napravio - oduševljen je bio Van de Zandschlup nakon velike pobjede.

image
LUKE HALES Getty Images Via Afp

Podsjetimo, Španjolac je u ovoj godini osvojio Roland Garros i Wimbledon, dok je na Australian Openu dogurao do četvrtfinala. Spomenimo i da Van de Zandschulpa u trećem kolu čeka 25. tenisač svijeta, Britanac Jack Draper.

Veliki je ovo šok za Alcaraza koji na US Openu nikada nije ispao prije četvrtfinala. Posebno je neobičan podatak da treći tenisač svijeta u prvom setu nije imao niti jedan winner. Ovo je prvi put da je jedan od prva tri nositelja na US Openu ispao u prva dva kola još od 2006. Tada je hrvatski predstavnik Ivan Ljubičić u prvom kolu izgubio od Feliciana Lopeza.

Linker
05. rujan 2024 10:49