KENA BETANCUR Afp
I DALJE MOŽE DO BROJA 1

Nadal pošteno odao priznanje suparniku: ‘Nadigrao me, bio je bolji i svaka mu čast, zato idem kući‘

Rafael Nadal neočekivano je na US Openu zaustavljen u osmini finala
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2022. 05:51

Neočekivano je slavnog Španjolca pobijedio Amerikanac Frances Tiafoe 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 koji je tako izjednačio svoj najbolji dosadašnji rezultat na Grand Slam turnirima (četvrtfinale je igrao na Australian Openu 2019.).

Nadal nikako nije uspijevao naći pravo rješenje za trenutno 26. igrača svijeta i na kraju je pošteno priznao da mu je suparnik bio bolji.

"Što je presudilo u meču? Odgovor je lagan, ja sam igrao loš, a on je igrao dobar meč. Nisam bio u stanju držati visoku razinu tenisa dulje vrijeme. Nisam bio brz u kretanju, uspijevao je vrlo rano uhvatiti lopticu, a ja ga nisam uspijevao odgurati dalje. Moje razumijevanje igre i udarci ovoga puta nisu bili dobri, bili su slabi. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene", rekao je Nadal nakon meča odigranog pod krovom.

image
MIKE STOBE Afp

Nije želio tražiti izgovore, iako kaže da nije imao idealnu pripremu za turnir.

"Možemo lamentirati sada, ali to neće ništa promijeniti. Što bi bilo da se nisam ozlijedio. Možda bih osvojio Wimbledon, možda neke druge trofeje. To je sve dio karijere. Puno je puta išlo dobro, ponekad neočekivano kao u Australiji i na Roland Garrosu. Naravno da pripreme nisu bile idealne, ali bilo je situacija kada isto nisu bile idealne pa sam osvojio. Ne možemo tražiti izgovore, moramo biti dovoljno samokritični jer je to jedini način da se napreduje. Igrao sam u osmini finala protiv igrača koji je bio bolji od mene. Zato sada idem na avion i vraćam se kući", zaključio je Nadal.

image
ANGELA WEISS Afp

Usprkos ispadanju u osmini finala Nadal i dalje ima šanse od ponedjeljka postati najbolji tenisač svijeta. To će se dogoditi ukoliko Casper Ruud ilI Carlos Alcaraz ne stignu do finala US Opena.

image
MIKE STOBE Afp

Oglasio se i Amerikanac Tiafoe.

"Stvarno ne znam što reći. Sretan sam, ne mogu vjerovati da sam pobijedio. Rafa je jedan od najvećih igrača svih vremena, danas sam igrao nevjerojatan tenis. Stvarno ne znam što se dogodilo", rekao je Tiafoe kojeg u četvrtfinalu čeka Rus Andrej Rubljov.

"Neću sada misliti o tome, zadovoljan sam ovom pobjedom, hoću još malo uživati. Pozdrav mom timu, djevojci, tu na tribinama je bio i moj omiljeni NBA košarkaš, svima sam zahvalan na podršci", zaključio je Tiafoe.

Linker
04. svibanj 2024 07:22