REUTERS/Issei Kato
BRAVO!

NASTAVLJA SE POBJEDNIČKI NIZ HRVATSKO-AUSTRIJSKE KOMBINACIJE Pavić i Marach u četvrtfinalu Roland Garrosa! Slijedi repriza finala Australian Opena

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2018. 17:34

Splićanin Mate Pavić i austrijski tenisač Oliver Marach nastavili su svoj ovogodišnji pobjednički niz na Grand Slam turnirima i izborili mjesto u četvrtfinalu Roland Garrosa svladavši u 3. kolu turnira parova Salvadorca Marcela Arevala i Amerikanca Jamesa Cerretanija sa 6-3, 3-6, 6-3.

Drugi nositelji će u četvrtfinalu za suparnike imati Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, koji su u tri seta (3-6, 6-4, 6-3) svladali Nizozemca Koolhofa i Novozelanđanina Sitaka.

Bit će to repriza finala ovogodišnjeg Australian Opena, u kojem su Pavić i Marach svladali Kolumbijce sa 6-4, 6-4.

U četvrtfinalu će igrati i Zagrepčanin Nikola Mektić. Njega i Austrijanca Alexandera Peyu čeka dvoboj protiv Indijca Rohana Bopanne i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Mješoviti parovi

Aktualni pobjednici Australian Opena i prvi nositelji u konkurenciji mješovitih parova, Splićanin Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski, nastavili su svoj pobjednički niz i na pariškoj zemlji, na kojoj su u nedjelju svladali češko-francuski par Andrea Sestini Hlavačkova - Edouard Roger-Vasselin sa 6-2, 6-3.

To je bila sedma uzastopna pobjeda hrvatsko-kanadskog mješovitog para, a druga u Parizu.

Prije Pavića i Dabrowske u četvrtfinale su prošli i drugi nositelji turnira mješovitih parova u Roland Garrosu, naš Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan, koji su u 2. kolu nadigrali hrvatsko-američki par, Franka Škugora i Vaniju King, sa 6-3, 3-6, 10-7.

Linker
02. svibanj 2024 05:23