JOHN CORDES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA John Cordes/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
PROMJENA ‘PREKO NOĆI‘

‘Nerviraju me Nadal i Tsitsipas, dopisivao sam se sa Novakom, nosit ću njegovu majicu po Melbourne Parku‘

Tenisač koji je najviše kritizirao Novaka Đokovića preko noći je postao njegov ‘najbolji prijatelj‘
Piše: SNObjavljeno: 15. siječanj 2022. 18:23

Riječ je o Nicku Kyrgiosu koji se ponovno oglasio i stao na stranu Đokovića u sagi oko dobivanja vize i kritizirao objave Rafaela Nadala i Stefanosa Tsitsipasa koji su također komentirali priču oko srpskog tenisača, očito na način koji nije sjeo najbolje australskom tenisaču.

"Nerviraju me ljudi kao Tsitsipas i Nadal. Sada svi imaju mišljenje i to je u redu, ali zamislite kako se sada Novak Đoković osjeća. Vjerojatno sada malo želi podrške od nas drugih igrača. A dobiva ju od mene?! Koji vrag...Siguran sam da bi Nadal da se našao u sličnoj situaciji tražio od kolega sportaša da ga podrže. Vikao bi: 'Pomozite mi'", slikovito je Kyrgios opisao tijekom jednog podcasta u kojem je tema bila situacija oko Đokovića.

image

Nick Kyrgios

BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Baus/csm/Shutterstock Editorial/Profimedia

Kyrgios je inače tijekom godina bio jedan od najglasnijih Đokovićevih kritičara i neistomišljenika, ali se tijekom kalvarije u Melbourneu prometnou u jednog od njegovih najistaknutijih zagovornika i branitelja.

"Osobno me kontaktirao Novak putem Instagrama. Napisao mi je: 'Hvala što si uz mene'. Nije očekivao da ću baš ja u medijima reći što sam rekao. Osjeća se kao izvanzemaljac iako je samo čovjek. Razumijem da Tsitipas ima drugačije poglede na je**no cijepljenje, da će Nadal reći bilo šta, za Murrayja su ionako svi znali da će reći to što je rekao, ali pitam se gdje je podrška? Kada sam prvi put podržao Novaka dobio sam milijun poruka u stilu: 'Kako možeš?' Svima sam odgovorio da ne razumijem što me pitaju. Kažem im da se osjećam posramljeno zbog svega što se događa...", kaže Kyrgios koji se inače nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

Kaže da je spreman kada završi period karantene u javnosti podržati Noleta.

"Ima da obučem majicu sa sloganom 'Idemo' i prošetam se Melbourne Parkom", kaže Đoković.

Evo kako je prokomentirao potez australskog ministra imigracije Alexa Hawkea.

"Taj lik Hawke je rekao da je Novak prijetnja zajednici. Ne, nije samo ga mi tretiramo kao da je oružje za masovno uništenje. A on doslovno samo igra tenis. Razumijem ljutnju prema Novaku što nije cijepljen i što ima medicinsko izuzeće, ali mediji su sada u fazi da sav gnjev usmjeravaju prema njemu. Što god on parvaio stavit će naslov: 'Protjerajte ga iz zemlje'. A nikome nije ništa napravio, samo igra tenis. Mediji su nas podijelili i uništili Australian Open. To sve nije sport. Koji vrag radimo? Pustite ga da igra", zaključio je Kyrgios.

Linker
28. travanj 2024 15:52