Miomir Kecmanović

 OSCAR DEL POZO Afp
EMOTIVAN ISTUP

Nesuđeni Noletov suparnik otvorio dušu: ‘Sve je ovo ostavilo traga na mene. Kako ću sad na teren?‘

Miomir Kecmanović u 1. kolu Australian Opena neće igrati protiv najboljeg svjetskog tenisača.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2022. 16:15

Novak Đoković deportiran je odlukom Federalnog suda u Melbourneu koji nije uvažio njegovu žalbu na diskrecijsko pravo ministra imigracija Alexa Hawkea. Podsjetimo, ministar je svojom odlukom ukinuo vizu za boravak u Australiji najboljem svjetskom tenisaču uoči prvog Grand Slam turnira sezone. Nakon cjelonoćne sudske drame koju je svijet imao priliku pratiti uživo, rano jutros po hrvatskom vremenu Federalni sud objavio je odluku - Novak će ipak biti deportiran.

Tom se prilikom ogasio Miomir Kecmanović, Đokovićev sunarodnjak i nesuđeni protivnik u 1. kolu AO. Podsjetimo, ždrijebom je ranije odlučeno da na startu turnira zaigraju Đoković i Kecmanović, ali sada će se potonjem u 1. kolu suprotstaviti Talijan Salvatore Caruso. Kecmanović je dao izjavu za srpski Sportklub.

- Sve što se dešavalo s Novakom poslednjih dana svakako je utjecalo na sve nas iz Srbije. Na mene posebno, jer sam mu neizmjerno zahvalan na njegovoj podršci i nesebičnom angažmanu da mi pomogne. Ovaj naš teniski put je jako težak, posebno u početnoj profesionalnoj fazi, a tu je svaka rečenica vrhunskog asa kao što je Novak zlata vrijedna - započeo je Kecmanović.

image

Novak Đoković

GREG WOOD Afp

Đoković je, naglašava, kako sportska, tako i ljudska veličina.

- Razočaran odlukom vlasti u Australiji. Mislim da je tenis ovim događajem mnogo izgubio, baš kao i Australian Open, jer neigranje najboljeg svjetskog tenisača je gubitak za sport, gledatelje, sve nas koji se bavimo ovim sportom. Bez obzira na to što je Novak prvi igrač svijeta, deveterostruki prvak u Melbourneu i što mi ždrijeb nije bio naklonjen, zaista sam očekivao s velikim nestrpljenjem i radošću da na Rod Laver Areni razmijenimo lopte. Nažalost, ta želja mi se nije ispunila i to mi je oduzelo uživanje bez obzira što bi Novak u tom susretu bio apsolutni favorit - kaže Kecmanović

Za kraj, Kecmanović se pita kako će sada izaći na teren...

- Sve što se dogodilo s Novakom ostavilo je velikog traga na meni. Jako sam se radovao našem meču i odjednom je sve dobilo drugu dimenziju. Sad se i ja pitam kako ću izaći na teren i osjećati se kada ugledam nekog drugog preko puta mene, nekog za koga nisam spremao taktiku. Priznajem, više bih volio igrati protiv Novaka i izgubiti, nego igrati s nekim drugim i možda pobijediti. A dat ću sve od sebe da pobijedim – ukoliko to učinim, bit će to pobjeda posvećena njemu - rekao je Kecmanović.

Linker
07. svibanj 2024 17:32