ADRIAN DENNIS Afp
KOLATERALNA ‘ŽRTVA‘

Neuobičajena situacija u Wimbledonu: Bivša najbolja tenisačica svijeta pogodila gledatelja na - susjednom terenu

Bjeloruskinja je zakucala smeš toliko snažno da je loptica preskočila ogradu terena broj 12
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 08. srpanj 2023. 16:34

U Wimbledonu je na raspolaganju 18 terena na kojima se igraju mečevi. Uz Centralni teren, svi ostali su brojčani, od terena broj 1 do terena broj 18 (teren s "nesretnim" brojem 13 ne postoji), a pri tome su neki koncentrirani na malom prostoru, odnosno praktički zbijeni jedan do drugoga, bez puno prostora za prolaz i hodanje između njih.

I dok brojnim gledateljima to predstavlja "raj" u početnim danima turnira, kada se s najobičnijom ulaznicom mogu gledati svi mečevi na tim terenima - a znaju se povremeno naći tu i neki "kapitalci" - zna to ponekad dovesti i do neuobičajenih situacija.

Jesu postavljene ograde oko terena, ali nisu baš ni previsoke tako da znaju loptice često "zalutati" s jednog terena na drugi. Dogodilo se to i u meču Azarenke i Kasatkine u petak, kada je Bjeloruskinja zakucala smeš toliko snažno da se loptica odbila od tla, preskočila ogradu terena broj 12 i završila u susjednom, nekoliko metara udaljenom terenu broj 8. Štoviše, pogodila je jednog od gledatelja na "osmici" ravno u glavu, srećom u potiljak, ne u lice.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Čovjek se osvrnuo da pogleda tko ga gađa, ali vjerojatno je otkrio da je bio Azarenkina "žrtva" tek kasnije preko videa na službenom Twitter profilu Wimbledona.

Tamo je bilo i komentara kako bi, da se to slučajno dogodilo na US Openu, "nesretni" gledatelj sasvim sigurno podnio tužbu za ozljede i trajnu duševnu bol, odnosno da bi Đoković, da je taj smeš on ispalio, bio suspendiran...

Linker
01. svibanj 2024 11:50