Tim svijet: Frances Tiafoe,  Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz i kapetan John McEnroe

 GLYN KIRK Afp
SJAJNO OBJAŠNJENJE

Nezaboravni velikan svjetskog tenisa majstorski riješio pitanje - ‘tko je najveći tenisač svih vremena‘?

‘To je nevjerojatno. Mislim da se više neće pojaviti neki tip koji može osvojiti 20 Grand Slamova‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. rujan 2022. 13:57

U svijetu tenisa apsolutno, ali u svijetu svekolikog sporta, tema broj 1 je svakako Roger Federer i njegov konac karijere. Današnji meč u Londonu, u igri parova s Rafaelom Nadalom za momčad Europe protiv Svijeta na laver kupu. Dok se po tko zna koji puta obavlja cjelokupna retrospektiva teniskog puta, karijere velikog Švicarca, dakako da traju i rasprave o najvećem, najboljem tenisaču na svijetu svih vremena. Odnosno pitanja, je li to Nadal koji ima 22 Grand Slam naslova ili Federer koji ih ima 20.

image
GLYN KIRK Afp

U Londonu su na klupama reprezentacija Europe i Svijeta još dvojica velikana, legendi - Šveđanin Bjorn Borg, izbornik Europe, te Amerikanac John McEnroe, sada izbornik momčadi Svijeta. Jasno, i oni su ponudili svoje mišljenje.

- Kad bih morao birati najboljeg svih vremena među ovim dečkima, podijelio bih ih na, po mom mišljenju, najvećeg na travi - to je Roger, na najneumornijeg igrača -to je Đoković, i na najvećeg na zemlji - Rafu Nadala.

image

John McEnroe s igračima

GLYN KIRK Afp

Bjorn Borg je međutim pravi diplomat koji dolazi iz neutralne Švedske. On je izbjegao raspravu fokusirajući se na veličinu protagonista, ali je zato, svjestan da je ipak na britanskom tlu, ubacio na popis još i Andyja Murraya. - Bilo je lijepo gledati ih sve ovo vrijeme zajedno. Ono što su učinili za povijest tenisa je nevjerojatno.

image

Bjorn Borg i Roger Federer

GLYN KIRK Afp

McEnroe je u kamere Eurosporta samo prisnažio.

- Gubimo iz vida koliko je to bilo nevjerojatno. Mislim da neće postojati više neki drugi ili četvrti tip koji može osvojiti 20 Grand Slamova. A mislim da ni oni nisu mislili da će osvojiti toliko naslova - u svom će stilu McEnroe.

Linker
19. travanj 2024 12:55