BRANDON MALONE Afp
PRVA GRAND SLAM TITULA

Nezaustavljiva Petra oduševila Hrvatsku i svijet: ‘Ovo je velika stvar, uzbuđena sam zbog onoga što slijedi‘

Marčinko je sjajnom izvedbom osvojila Australian Open i u Melbourneu stigla do 14. uzastopne pobjede
Piše: SNObjavljeno: 29. siječanj 2022. 07:25

Još je to u prvom setu bila koliko-toliko napeta bitka, ali u drugom belgijska predstavnica Sofia Costoulas nije imala nikakve šanse. 7-5, 6-1 pokazao je nakon sat i 16 minuta igre semafor na Rod Laver Areni, a 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko mogla je krenuti sa slavljem.

Trofej namijenjen pobjednici Australian Opena za juniorke stiže u Hrvatsku. Nezaustavljiva Petra u Melbourneu je stigla do svoje već 14 uzastopne pobjede, ali i prvog Grand Slam naslova te tako još jednom potvrdila status najbolje juniorke svijeta.

"Bio je ovo stvarno težak meč. Igranje na Rod Laver Areni je bilo sjajno iskustvo. Malo sam bila nervozna na početku jer ovo je stvarno velik stadion, a još je ovo bilo i moje prvo Grand Slam finale. No, zadržala sam mirnoću u ključnim trenucima. Igra je bila na razini cijelo vrijeme, nisam imala velike padove. Velika je stvar za mene imati ovaj trofej, osvojiti Grand Slam", rekla je Petra u prvoj reakciji pa dodala:

"Sada se osjećam sjajno, osjećam se samouvjereno. Stvarno sam uzbuđena da vidim kako će to izgledati na profesionalnoj razini, što ću igrati ove godine, ali i da vidim kako će to ići na jačim ITF turnirima, a možda i nekim WTA. Stvarno sam uzbuđena zbog toga", zaključila je Marčinko.

Ukratko je ovaj susret prokomentirala i poražena:

"Definitivno sam se dobro provela. Odigrala sam ovdje jako dobre mečeve. Imala sam i priliku zaigrati na Margaret Court Areni i Rod Laver Areni. Što još možete tražiti? Definitivno sam jako zadovoljna ovim tjednom, ali i malo razočarana zbog ovoga danas. No, Petra je odigrala vrlo dobar meč", poručila je Costoulas.

Linker
17. travanj 2024 17:08